Tuesday, February 21, 2012

Senna (2010)



Mees kes oli 100% sõitja. Võidusõitja..kes tunnitas ka kaamera ees et võidusõitmine ja selle võitmine on nagu narkootikum..sa tahad seda uuesti ja uuesti kogeda. Oma oodatud esimese võidu peale Brasiilias..mees röökis autos finishis..oli täiesti kivis, kuniks jättis auto seisma ja pani pildi tasku.
Olin minagi Senna fänn..veel ajast mil ta sõitis musta JPS Lotusega.
Mis on hea sõitja tunnus?..vihmas või Monacos on nad edukad ka kehvema autoga kui teised. Mäletan kuidas soomlane Sato kogus endale MK punkte ainult Monacos, sest auto rohkemat ei võimaldanud. Ja samaga alustas ka Senna.
Film proovis kokku võtta ja teha portreed Sennas. Kui kuratlikult kirglik ja vihane oli ta F1's valitsenud olukorra peale, kuidas Prost ja Fia president Balestre proovisid kordamööda Sennale räigelt ära teha..
Prost ja Senna..ratsionaalne prantslane ja keevaline Brasiilia kutt, kes oli vaikne ..häbelik..vaoshoitud. Anna talle rool pihku ..siis näed. Kaks aastat järjest puksisid nad aasta finaalis teineteist rajalt välja ja tulid kordamööda maailmameistriks. Viimane mees kes midagi sellist praktiseeris oli Schumacher vist..Hilli vastu.
Kunagi oli keegi brasiilane öelnud soomlaste kohta..et kurat see pole aus nende kivitükkidega (soomlastega) võidu kihutada, kes on rookie hooajaks nagu vanamehed valmis.
Dok imes mind täielikult sisse..ja järjest lähemale jõudis kuupäev, mil ka ise teleka ees olin 1. mai 1994. Kõik targutavad et mees teadis ette..sellest poleks kasu olnud. Pärast Donnely pauku paar aastat varem..käis mees ise sündmuskohal asja vaatamas ja istus autosse ja kihutas Pole positioni sinna otsa. Mikrofoni taga vaid ütles et ta teab et tegeleb kuradi ohtliku alaga. Kuid see tema narkootikum mida ta taga ajab.
Kui päev varem austria kutt seina kihutas ..oli ta näost küll näha et teadis mis see pauk tähendab..sis konstateeris: "seal on sees 320 km/h".
Järgmine päev oli tema kord ja seda muidugi juht positsioonilt..ta ei murdnud selles kokkupõrkes ühtegi luud. Esiratta juurest lendu läinud junn tabas tema kiivrit ja tappis eelmise sajandi ühe andekaima sõitja.
Jäin lobisema ja filmi sisu edastama..see puudutas, vast sellepärast. Naudin vaadelda inimesi kes oma ala perfektselt teevad. Jumaldan geeniusi ja tunnen nad ära.
Film oli pisut subjektiivne aga mõjus..pärast filmi vihkasin kõiki kärakaid "maffia" mehi kes F1's tiirelenud..Briatore, Eccelstone jms.
Väga hea dokk.

No comments:

Post a Comment