Monday, February 13, 2012

K-Pax (2001)



Selle filmi juurde jõudsin ma Imdb's surfates. See oli nende arvates film mille "minusugune" peaks kindlasti ette võtma ja ära vaatama. Filmi idee lihtne ja tore..maale ilmub ufo kes 5 minutiga satub politsei jaoskonda ja sealt edasi hullumaija.
Kus targad mehed peavad otsustama ja välja selgitama , et miks mees valetab ja hulle lugusid vestab. Kuid siis hakati piisavalt kaua nagu nämmutama ja asju korrutama. Psühholoog ei küsinud kunagi õigeid küsimusi et oma tõestused kätte saada. vaid lasi "patsiendil" jahuda et kuidas ikka tema planeedil elu on. Siis veel tiriti juurde psühholoogi ilus abikaasa kes moraalitseb ja tõestab meile et kui raske..kuid kui eriline on maal eksisteeriv pereelu. Mis Ufol ta jutu järgi tema planeedil puudub.
Samas tahaks nuriseda ka Spacey osa lahenduse üle..miks ei võinud inimkehas ufo olla ja rääkida nagu tavaline inimene..miks pidi ta jooksma nagu retard , miks pidi ta oskama koerte keelt. Ei meeldi kui asju ülekeeratakse , ajal mil selleks põhjus tegelikult ju puudub. Suurepärane näide on selle asemel "Man from earth", kus haritud inimesed väikses ja ühes samas toas vesteldes suutsid mu ringid ikka korralikult sassi ajada.
K-Pax on tehtud aastal 2001..ja on jäänud juba väga vanaks. Spacey oma näitlemismaneeriga ei suuda kuidagi mu naha vahele pugeda (samas lugesin kui kriitikud kiunusid mõnust). Klassik see lugu kindlasti pole. Kui 10 aastaga vaataks nagu retro üllitist.
Nii halb ta ka nüüd polnud kui võib olla kirjapildist paistab. Overrated lugu on ta minu jaoks aga kindlasti.


No comments:

Post a Comment