Sunday, February 12, 2012

50/50 (2011)



Kes tahaks teha vabatahtlikult filmi vähi läbi elamise õudustest ja saagast? Täiesti normaalsel sportlikul mehel kes ei suitseta ei joo..leitakse kuulsa nimega kasvaja. Asi..fakt mis muudab kõik su elus. Muutus on su enda jaoks samas näed kuidas kõik ümberingi sellest johtuvalt kaasa muutuvad. Väiklane girlfriend kes hakkab aktiivsemalt ringi keppima..sõber kes joob järjest rohkem ja kasutab sinu haigust et ka ise rohkem keppi saada. Ema kes muretsemise maailmameister ja kel kaelas juba Alzaimeris isa..muutub täiesti pööraseks. Proovi siis selles karusellis normaalseks jääda ja nõuda ka teistelt et nad käituksid nagu ennem. Kogu see sopp koguneb ..koguneb kuni vaikne peategelane ka lõpuks plahvatab ja autorooli korralikult läbi kolgib.
Kogu casting eesotsas Gordon-Lewittiga meenutab iseseiva indifilmi näitlejate valikut.
Seth Rogen suudab olla taas tüütu ja lärmakas kui kurat. Kuid seekord on ta küll õigel ajas ja õiges kohas.
Täitsa uskumatu kuis loksub kokku stseenid kus koos istuvad vähihaiged mehed..sellist klappi ja mõnusat voogu pole ammu ekraanil näinud.
Tegijate kiituseks räägib ka see et ad ei läinud kordagi imalaks..olgugi et võimalusi selleks oli rohkem kui küll.
Mulle järjest rohkem meeldivad sellised aeglased lood a. la Drive, isegi Lohetatoveeringu tüdruk, Aki Kaurismäki lood ja nüüd siis ka 50/50. Neil on rohkem aega ja tempot sulle lõpuks ka oma tüütusega kasvõi meeldima hakata.
Hea film.


No comments:

Post a Comment