Saturday, February 11, 2012

The Girl with the Dragon Tattoo (2011)



See film oli paganama raske ülesande ees..ennem kui seda vaatama hakkasin. Ees seisis suurepärane raamat mille ma paari päevaga paar suve tagasi Pivarootsi rannas endale sisse imesin ja rootslaste mõnus kammerlik..low budjet filmi versioon.
Poleks selle loo taga olnud Fincherit oleks arvatavasti mõnuga muiata saanud oodatud ebaõnnestumise üle.
Algus oli vastutöötav..mingi meeltu karm graafika virrvarr..nagu hakkaks vaatama Termionaator 5'e. või uut Bondi filmi. Siis hakkas pihta ja läks aga järjest paremaks..casting oli nii üllatav kui etteaimatav. Keda kindlasti filmi ootasin ja kohal oli oli "kohaliku kandi poiss" Stellan Skarsgaard, Daniel Craig sobis suurepäraselt. Ta ei proovinudki kannatada ega näidelda et maa must. Jalutas läbi filmi. Ei tea kas see oli lavastaja antud ülesanne aga see kurat sobis. Imestan miks Robin Wrighti nii vähe kasutatkse..igakord kui teda näen on ta oma sutsakates ääretult sümpaatse mulje jätnud. Siis veel muidugi Rooney Mara..see tüdruk lõi seljatoe külge mind kinni. Väga täpne..paigas karakteriga ka seksapiilne sooritus. Eks tal olnud ka kergem-raskem kui rootsi Lisbeth ees oli ja kolmes osas järjest.
Osad Imdb tiinekaid peavad seda igavaimaks filmiks mida nähtud-tehtud ja kahtlustavad et kõik kiidavad sellepärast et inteligentsed välja näha ja mitte ennast lolliks teha. Võib olla sellepärast mulle see film meeldibki et on pisut ebaameerikalik ja kodune vaadata.
Aus olla pole siin inteligentsiga mingit pistumist..rahune maha ja naudi.
Ilus ja tugeva materjaliga krimka.

No comments:

Post a Comment