Wednesday, February 1, 2012

Escape from Alcatraz (1979)




Issand kjui palju filme on vaatamata. Mina soovitaksin küll..kellele Pöffi repertuaar jääb liiga kangeks ja kinos jooksev hollywoodi standard jura liiga pinnapealne ja juba tüütuks muutuv. Siis vaadakem vanu filme..mina avastan enda jaoks küll esimest korda 60ndate..70'ndate filme.
Mis saab garanteerida on see et enamus B filme sellest ajast kõrge kaarega prügikasti lennanud..ja hea ujub endiselt pinnal edasi. Valiku tegemise on suht lihtne ja turvaline.
Antud juhul tuli isu ära vaadata üks Eastwoodi film..mees tuuakse vanglasse kus kõik ülbitsevad et neilt pole keegi elusalt põgenenud viimase 28 aasta jooksul. Nu kurat Clintile siukest ila ei aeta..mees võtab asja käsile. Clint on ise suurepärases vormis..millise akrobaatikaga ta turnib on muljet avaldav. Tollased filmivanglad tunduvad ikka kordades meeldivamad kui tänapäevased gängsta neeger sitamajad.
Filmis palju ei räägita. Kui midagi öeldakse on see pinnapealne ilkumine ..või lihtsalt info et supp on vedel ja võta ise oma seep ülesse..millest järgmine sekund saab perderast juba molli. Põgeneda plaanijad arutavad et mida teha auguga mille varje kiht lagunema kipub. Ja et kuradi pea topis näeb jõle välja ja pole üldse minu moodi.
Mulle meeldivad sellised kulgemised..kui põgenetakse siis tehakse seda vaikselt. Ja ronitakse kohmakalt aedu kolistades üle aedade. Puhutakse lahe ääres vaikuses vihmamamntlid õhku täis.

No comments:

Post a Comment