Tuesday, February 28, 2012

Hugo (2011)




Hugot on promotod ja kiidetud iga kandi ja kanali pealt. Hugo on film mida peab nägema kinos..isegi need prillid tuleb selleks ära kannatada. Samas olen ka kindel , et 2D suudab see film endiselt suurepäraselt toimida.
Alati tundub pisut naeruväärne lällata ja ülbitseda lavastaja nimega..midagi ei ole teha. Nimed nagu Scorsese või Woody Allen tähendavad teatud garantiid. See sai mulle selgeks juba 16 aastaselt et teatrisse ei tasu mitte näitlejat vaatama minna, vaid eelkõige tuleb vaadata kes selle asja lavastas. Nii on see ka filmis. Mul selline nimekiri meestest kelle tegemisi ma suure huviga jälgin ja järgmist filmi ka ootan. Scorsese seal nimekirjas stamm ja pikajaline kunde.
Tänu filmi suurele promole olin valmis ja häälestatud vigasid leidma, pärast esimest 10min. juba muhelesin kahjurõõmust et näe..polegi midagi erilist ju. Kuid lugu mässis mind üha rohkem ja rohkem sisse..poiss mängis järjest paremini ja stsenaarium tundus järjest parem. Seal ei saa ju ollagi teistsugust tulemust. Kui Scorsese teeb filmi ..filmist..tööst mida ta jumaldab ja terve oma elu teinud on seal mõttes iseenesest nii palju väge ja hellust sees.
Filmi hinnati eelkõige kui visuaalset-tehnilist suursaavutust. Õigus ka selles mõttes , tegu oli imeilusa pildiga tööga. Kus kunstnik püsinud Amelie sarnases helguses ja toonides.
Meeldiv ja ootamatu lisa oli kindlasti Sacha Baron Cohen...suht uskumatu ja julge temp oli Scorsesel ta oma näitleja nimekirja lisada. Baron alt ei vea ja tänab Scorseset selle eest suurepärase sooritusega. Tema koomiline rongijaama valvur on detaiIideni välja mängitud ja täpne.
Ben Kingsley teeb super osa. Roll kuhu teine vanameister sobib ideaalselt. Alati on rõõm näha ekraanil Christopher Lee'd. ükskõik kui väike ta sutsakas on..olen õnnelik mees ja oskan hinnata et näen sellist mees veel kinos "lives".
Film kerib..töötab ja toimib. Paneb unustama..mööda vaatama võimalikest vigadest. Kogu atmosfäär ja tekkinud tunne haarab sind kaasa. Imeilus töö.

No comments:

Post a Comment