Sunday, February 19, 2012

J. Edgar (2011)



Alustuseks..mind hämmastab endiselt Clint Eastwood. Mees on 81 ja suudab välja tuua selliseid montrum töid , mis vajavad korralike eeltööd ja meeletut hulka materjali läbilappamist-töötamist. Pikka iga vanameistrile.
Di Caprio...mulle väga meeldib kuidas vanad ässad ikka ja jälle ta kaasavad ja tõelisi montrum rolle lubavad läbi järada. Leo on seda iga kell väärt, mees kes murdis ikka kolinal lapstähe staatusest välja ka meeste maailma oma babyface'le vaatamata.
Loost endast..mis jäi meelde oli kohutav grimm esimesest stseenist alates. Paraku see selliste ajaloolist uitlugude traagika, et me peame kargama koos samade tegelestega ajas edasi tagasi.
Hoover oli ise niivõrd müstiline kuju et tekitas palju huvitavaid mõtteid..kui palju lolle ja uusi amatööre pidi kartoteegi freek nägema oma elu jooksul tõusmas ja vajumas. Ikka võttis ta taas oma mapi kaasa vaatas Georg Washingtoni portreele presidendi ukse taga tõtt..ütles Allrighty ja läks pani uue poisi taas paika. Ja täiesti õigustatult. Sama tunne võib olla Elisabethil..kui ta järjekordse uue peaministriga kohtub. Te võite ju öelda et ma olen ajale jalgu jäänud, ja pole efektiivne enam, kuid mina olen kohtunud ja ametisse pannud ka Churchilli ..te jobud ja novaatorid.
Palju prooviti loos sobrada ka J. Edgari seksuaalse kalduvuse ja otsiti põhjusi miks mees kunagi abielus polnud ja vaid oma bürooga mässles. See liin mind ausalt öeldes ei huvitanud. Olgu ta pede või kes tahes..see ei oma mingit tähtsust. Las peded lisavad ta oma hall of fame kui neil tahtmine on. Samuti prooviti meid peedistada sellega et Hoover isiklikult kedagi ei arreteerinud. Mis siis! Tema pani sellise montrum büroo toimima. Sandor Liive ka oma käega meile elektrit ei jahvata.
Pisuks nõrgaks jäi ka suure osa mänginud Armie Hammer, keda vanamehe grimmiga isegi oli natuke piinlik vaadata. Samas Naomi Watts pidas kuradi hästi vastu ja hoidis ennast kogu aeg tagasi. Tulemus oli tema jaoks ilus.
Lugu ise ei olnud teab mis kino elamus, kuid tekkis palju huvitavaid kõrvalmõtteid enda jaoks. Selles mõttes olnud see pärs maha visatud 2h.

2 comments:

  1. Tundsin ennast hirmus vanana pärast filmi. Eastwoodi asjad lähevad ikka nukramaks ja nukramaks. Grimm oli tõesti õudne. Ootasin iga hetk, et vanamees haarab lõuast tirib vaha maha ja Tom Cruise naeratab all..

    ReplyDelete
  2. Tjaa, Eastwood on fenomenaalne tegelane, tema ajab oma asja...rahulikult ja kulgemises. Ma avastasin ta filmilooja kylje pealt ysna hiljaaegu. (Seda filmi pole näinud veel, oma blogis olen pögusalt puudutanud, aga on plaanis pikem jutt).

    ReplyDelete