Tuesday, February 14, 2012

The Guard (2011)



Brüsseli mees on tagasi..ja taas teinud väga hea valiku ja endale sobiva soorituse. Film keskealistele, kes väljaveninud trussikutes oma mune armastavad hommikuti sügada, keda miski enam ei kõiguta ja vanast rasvast mõnuga edasi purjetavad.
Briti vaimukas dialoog..ideaalselt kokku klappivad Brendan Gleeson ja Don Cheadle..kõik selles filmis olid inteligentsed ja tarmukad. Pätid olid ilusti ülekeeratud karakteritega pöörased kujud..isigi litsid olid meeldivad. Kui sellised litsid oleksid olemas ka mina telliks ja maksaks neile. Film meenutab ja nõuab oma arvamust kahe äärmuse vahel...nagu küsis loos ka FBI agent." Et kas sa oled idioot või oled sa kuradi tark..".
Filmis lendas paar korda selliseid peeneid repliike et pidin panema pausi peale ja need kirja panema.
"Kas pihta saamine on valus?"
"Ei...Muidugi on see valus kuradi lollakas!"

Hakkab tulevahetus..üks pätt teisele..tule jookseme.
"Miks..see on põnevam isegi kui jõulud."

Selline huumor mulle sobib ja meeldib. Hakkan vist ka väljaveninud trussikutega munadesügaja klubisse jõudma. Elagu Briti filmid..neil on oidu ja maitset teha kasvõi korralikke ja vaimukaid rassistlike nalju. Olgu sul filmi tegemiseks nii palju raha kui tahes..kui annet pole siis midagi sellist juba ei saavuta. Naljakas fakt..filmi rez. John Michael McDonagh ja In Brugge rez. Martin McDonagh on vennad. Äss pere.


1 comment:

  1. Vahva film, mis pidi juba detsembris meie kinodesse jõudma, aga kahjuks kadus kuhugi ära ja pole tast siiani kippu ega kõppu.

    ReplyDelete