Saturday, March 10, 2012

Take Shelter (2011)



Mees hakkab nägema hirmsaid unenägusi lähenevast tormist. Vähe sellest unenäod tunduvad kanduvat vaikselt ka reaalsesse ellu üle ja saab peategelane saab ka selle kohta järjest rohkem vihjeid. Hakkab siis mees upgardema oma tormi punkrit. Mis toob kaasa töölt vallandamise..naise andestamatu viha ja küla hullu tiitli. Kui mees ühel hillbillyde koosolekutel proovib seletada külarahvale et torm tuleb , kas teie olete selleks valmistunud. Ei muuda see tema staatust sugugi paremaks.
Ühe rohkem proovitakse meid lavastaja poolt veenda et sobrame siin niisama skisofreeniku ajus. On ju ka mehe ema filmis skisofreenia haige.
Kuid lugu ise võta üha enam ja enam Donnie Darko mõõtmeid.
Stsenarist meile lõpus ka ei halasta annab rusikaga korralikult vastu vahtimist.
Suur kole mees keda ennem vist psühhopaate ja mõrvareid mängida saanud..on võõristav vaadata muretseva pereisa rollis. Näitlejad püsivad ilusti kuni lõpuni..selle õige , nö. tavalise ameerika tüüpi inimese raamides. Eit käib turul hangeldamas ja tal on eluks plaanid. Näägutab mehe kallal ja proovib teda mõista. Ilus ja naturaalne.
Film mis väärib teie tähelepanu.

2 comments:

  1. Väga sümpaatne asi iga kandi pealt. Ja nii kaunist taevast näeb harva.

    ReplyDelete
  2. Kuna armastan filme, mis ei ole üldse sellised nagu meid püütakse veenda, siis minu jaoks oli lõpp perfektne.
    Sellise filmiga on väga kerge klišeedesse vajuda, aga režissööril oli olemas vägagi konkreetne nägemus. Ta üldse ei puudutanudki üldtuntud liine nagu kogukonna põlgus või elav huvi mehe tegemiste vastu ja kristlik alatoon, mis oleks kogu filmi enda alla matnud.

    Alles jäi ainult küsimus "kas saan end usaldada?" ja filmi enda rahulik-realistlik areng, mis tõesti ei lubanud enneaegselt mitte midagi ära mõistatada.

    Meenutas suures osas Shyamalani "Signs`i".

    Tore, et meeldis. Sellised tükke peabki innukamalt levitama.
    Eelmise aasta üks ilmekamaid filme USA pinnalt.

    ReplyDelete