Tuesday, March 6, 2012

The Artist (2011)


http://www.imdb.com/title/tt1655442/

Palju kiidetud auhinnatud ..pärjatud teos. Pärast esimest kolme minutit ..sai see film mindki ennast võimusesse. Kui puhas stiilne ja hea käsitöö. Tehnilise teostuse eest sai ta oma preemiad minu käest kätte. Samas teadsin et pelgalt väljapeetusega 1,5 h pikk lõpuni küll ei peaks välja ennast kandma. Filmis peaks ka miskit muud ju olema.
Kogu stilistikalt ja sisult jäigi film tammuma ajastusse mida kujutas. Põhjusmõtteliselt tänapäeva tehniliste vahenditega, tehti meile filmi 20 ndate. 30 ndate. filmide tegemisest ja stiilist. Lisades sinna juurde respect ja kummardus ajastu ja filmikunsti enda vastu.
Fantastilised ja vaimukad olid õnnestunud peategelase hirmuunenäod. Need vaat et meenutasid mulle Bunueli Andaluusia koera.Kas see oli taotuslik..vat ei tea.
Väga ilus ja tänuväärne töö oli ära tehtud kõrvalosa castingutega..leitud oli hiigelkõrvadega mehi reporteriteks..kummalise kõnnakuga naisi. Lisaks veel ässasid vanamehi nagu Malcolm McDowell, John Goodman, James Cromwell..kes sulandusid ajastuga valutult ja perfektselt.
Meespeaosaline Dujardin on igat preemiat ja tunnustust väärt..siin pole vaidlemiseks isegi põhjust. Ilus casting leid.
Naispeaosaline Bejo oli taas veidral moel valitud liig kaasaegse naise näo ja plastikaga näitleja. Aga ka temale ei taha ma mingil juhul liiga teha. Oma tööga sai ta ju suurepäraselt hakkama. Jack Russeli koeri hakati pärast seda akadeemia galat palju rohkem ostma-müüma.
Sisust..hääl kui filmi jõudis oli kohutav aeg..kui paljud see põrmu võis paisata. Ka Chaplin ei suutnud ju painduda piisavalt, et uues kinošanris läbi lüüa.
Ja ma olen seda ka ammu rääkinud. Et igal juhul oleks ma ennem vana ja kole jalgpalliklubi omanik..kui naiste lemmik ja ülemakstud tippmängur.
Hea film (eelkõige naistekas ja pehmete meeste mängumaa. Jõmm hoia eemale, siin ei tulistata..vabandust korra siiski ja ka sis läheb mööda)..mille häda on selles et nii paljud seda armastavad ja jumaldavad ja see on liig palju auindu korjanud.
Film oli küll selline mis oscarite galal puhta töö teeks..kui kõik see väline glamuur ei rõõmusta mind rohkem kui näiteks Woody Alleni "Midnight in Paris" või indilik "50/50"

No comments:

Post a Comment