Monday, March 5, 2012

The Adventures of Tintin (2011)




Vägagi vastuoluline lugu. Miks tegi Spielberg ise Belglaste multika ja seda arvutiga?
Prantslased ja beneluxi poisid olid kindlasti tagajalgadele aetud kui ameeriklased kavatsesid puutuda ja teha filmi nende koomiksi lapsepõlve iidolist Tintinist. Kes on midagi sarnast Lindgreni Blomqvist lugudele. Väike poiss (nooruk) lahendab mehiseid kriminogeenide tegemisi.
Kogu asi jättis "Polar Expressi" mulje..klants küll, kuid jäi arusaamatuks miks oli vaja teha arvutiga multikat, mis pidi välja nägema peaaegu nagu päris inimestega film. Miks mitte teha pärisinimestega filmi. Ka Tintinis tegelased olid koomiksi ja pärisnäitlejate hübriidid. Ja nägin seetõttu pisut võõrastavad välja.
Madinat..actionit jagus .Kraanadega madistamise stseen oli kuratlikult lahe jälgida ja effektne. Väga effektsed olid ka alguse tiitrid.
Muudes madistamis stseenides oli liiga palju pudistamist..kiirustamist ja lusti. Nii et ei jõudnudki vahepeal järge pidada, kes keda nüüd taga ajab.
Siukeste multika lugude puhul hämmastab mind kõige rohkem see, et kui läbinähtav ja mõeldud peab olema kogu sisu ..reaktsioonid ja naljad. See on vist mingi keel ja süsteem omaette, mida praktiseeritud Shrekis, Monster Inc. jne lugudes.
Joodikud on alati toredad teatud piirini..ka arvutiga joonistault olid nauditavamad purjus kapteni kakerdused.
Mehele metsast (ameerikast)..võis see lugu töötada küll, eriti kui sosistada juurde Spielbergi nime. Tintini najal kasvanud lapsed..mehed..naised võivad olla aga pettunud küll. Et välisele glamuurile vaatamata on..koomiksi lihtsate piltide võlu ära lörtsitud.
P.s. näitlejad ei pea pabistama . Nagu nad seda tegid 10 aastat tagasi, et arvutid võtavad neil töö ära. See võimalikkus on küll meil vähemalt mitmekümne aasta kaugusel.

No comments:

Post a Comment