Monday, April 5, 2010

Good Will Hunting (1997)


















Film mis kogu aeg silme ees virvendanud. Näinud juppi siit ja sealt ..suvalisel ajahetkel suvalisest telekast. Mõtlesin et on aeg see film lõpuks otsast lõpuni ära vaadata.
Lugu millega noormehed Damon ja Affleck Hollywoodi ukse jalaga lahti lõid. Täiesti üllatavalt hea looga. Kõik hakkasid noormeeste peale alt ülesse vaatama. Noored..kirjanikud..näitlejad..ilusad (eirti üks)..magic.
kindlasti poleks tollal keegi uskunud, kui oleks öeldud et Matt Damonist saab vaat et asja aga Affleck abiellub ühe paksu persega latiinolauljaga ja on hädas narkootikumidega. Mehe filmikarjäär on 40 aastaseks saamisel 0.
Mis on käesoleva filmi headuseks. Reaalne-kerge minek. Suurepärased näitlejad, lisaks positele lisaks veel Williams, Stellan Skarsgard..samuti Minni Driver kes tegi oma elu parima rolli ja sealt edasi uhke kaarega B-filmide juurde.
Film pole just minu maitsele, kuid sugugi mitte halb. Ootamatult võimas sähvatus ei kusagilt..



2 comments:

  1. Ei kusagilt on vast Gus Van Santi tuntust arvestades pisut palju öeldud. Oma minu arust parimad asjad tegi ta siiski hiljem: "Gerry", "Elephant" ja "Last Days". Esimeses neist on ka Matt Damon, aga see on erinevalt "Huntingust" täiesti sõltumatu, eksistentsialistlik, absurdimaiguline ja laiale publikule mitte eriti peale minev film. Ülejäänud kaks on samas laadis. Kui pole näinud, tasub proovida.

    ReplyDelete
  2. Absoluutselt nõus..My own private Idaho eriti. Gus van Santi ei süüdistagi ei kusagilt paugutamisega...see kehtis stsenaristide näitlejata Damoni ja Afflecki uhkeks tulekuks. Vabandust..olen ebaloogiliste lausete maailma meister

    ReplyDelete