Tuesday, April 10, 2012

Touching the Void (2003)

http://www.highexposure.co.uk/gallery2/42%20TOUCH%20VOID%20BAD%20WEATHER.jpg

http://www.imdb.com/title/tt0379557/

Mina olen 25 sõber mul 21. Meil on kogemusi. Oleme alpides turnimas käinud. 21?..mis kogemustest me räägime? Aitab igavatest apdidest järgmine mägi Siula Grande Peruus.
Mäkke mindi nagu noored kuked ikka omavahel nööriga kinnitatult , mis tähendab et kui üks mees kaob siis teine lendab talle järgi. Ilma erilise lisa julgestuseta. Mööda 90 kraadi seina ronides palvetasid et sõber nüüd ei kukuks.
Ma jumaldan mägesid. Kuid suhtun neisse suure respektiga..pisut nagu suhtumine meresse. Ilus vaadata aga mina neid küll torkima ei lähe.
Laskumisel ,kus juhtub 80% õnnetustest murrab üks mees oma põlve. Sõber laseb teda 50m köie abil 50m. kaupa allapoole mäest. Kuniks mees jääb üle nuki lennates õhku rippuma ja sõber sõrad vastu teda nuki peale kinni hoidma. Nii ollakse üle tunni. Kui mehel meelde tuleb et tal taskunuga ootel põue taskus olemas tuleb otsus see köis läbi lõigata kiirelt.
Kuid mees ei saa surma leiab ennast süvendikus ..ja siis läheb Danny Boyle 127h filmiks. Täitsa uskumatu mida inimese meel ja keha sellises olukorras läbi teevad. Siis saavutad sa uue leveli ja seda ilma Lsd või muu narkootikumi abita.
Mees laskub sügavamale koopas ja leiab sealt väljapääsu. Teelt mäest alla oma purustatud põlvega roomates ja kukkudes 6'ndal. päeval..hakkab mõistus ja keha juba pööraseid trikke tegema. Mees saavutab võime ennast jälgida ja valu tunda hoopis nagu kõrvalt vaadates ja olles.
Siis tuleb Boney M..muusika mida mees muidu ei sallinud..ketrab ja ketrab tunde. Üks ja sama laul. Mees mõtleb hirmuga, et kuradi Boney M ongi see mis mu tapab lõpuks ära.
Kui mees napilt pääseb. Tänu sellele et alla jõudnud et sõber ei suuda üksi mäelt veel lahkuda ka päevi hiljem. Siis on ta vihane et sõber rituaaline tema riided ära põletas..ja eriti vihane et ka trussikud pidi ära põletama.
Everesti seeniorite klubi näris muidugi pärast pikalt mehe kallal kes köie läbi lõikas. Nu mida kurat sa ise sellises olukorras teed..viskud ka lõpuks väsimusest ja külmununa koos sõbraga sinna auku? Loomulikult lõikad sa köie läbi ja loomulikult ei ole see kerge.
Kannatanu ise astus sõbra heaks välja ja ütles et tema oleks teinud seda sama.
Lõppu veel julgustav lugu et peale 2 aastat ja 6 operatsiooni ronib viga saanud poiss uuesti. Mind see küll ei lohuta pigem paneb hämmastama kui loll inimene olla võib..ei saanud siis aru?
Inimene on sama õrn kui meie sotsiaalne süsteem-struktuur..nädalaga suudama mõlemad hävitada ja tundmatuseni muuta. Mees kaotas nende 6 üliinimlike päevadega 1/3 oma kehakaalust.
Hea lugu oli..mis keris ja läks järjest paremaks. Alguses kahtlasena tundunud film saadi väga hästi toimima.

http://www.jasoncollin.org/wp-content/uploads/2008/07/touching_the_void_495.png
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhAiyTZLhTzs8auNM91dQLeSODIKpA7amnlvcO1-T3uNAb4aUto_0ekmcolCdG1648D-GRCs50AhQEDdI86uHTky0r65lToQsBk4fW20tpLqLJqnV33tU-co2EV7_u7PRDNjxIFQwNi2a8/s400/touching+the+void.jpg
http://www.dvdtimes.co.uk/protectedimage.php?image=Bex/ttvoid_despair.jpg
http://www.dvdtimes.co.uk/protectedimage.php?image=Bex/ttvoid_twoshot.jpg

No comments:

Post a Comment