Friday, April 13, 2012

Marathon Boy (2010)

http://jimhalterman.com/wp-content/uploads/2011/10/marathon-boy.jpg

http://www.imdb.com/title/tt1674246/

Judo treener korjab slummist ülesse posis , kes jaksab joosta ja kaua. Mees võtab vastu et see 5 aastane poiss on tulevane Olümpiavõitja. See sama argument ajendab ja õigustab kõiki tema paremaid ja halvemaid tegusid poisi treenimisel ja piitsutamisel.
Koos oma kuld kaela, käe võrudega, või nende imitatsioonidega mees on fantastiline PR kuju ja populist. Olümpiavõitja vaimus korraldab ta poisile uhkeid massi üritusi jookse. Mis võtavad pühade mõõtmeid. Treener meenutas nagu Mozarti isa kes oma poega mööda Indiat veab ja kui imeloomaga raha tahab teenida.
Poiss on oma vormi sisse elanud. Üksi joostes pomiseb ta vastutulejatele , et tõmba mu tee pealt nahhui fucker. Olümpiavõitja tuleb.
Ema oli poisi müünud 800 ruupia eest maha kus kohast see siis reboundina judo treeneri juurde põgenes. Täiesti uskumatu mis tingimustessse inimesed on nõus lapsi sünnitama. Nagu seda on slumm.
Vähe sellest et poiss jookseb järjest pikemaid maratone. Pr näed ette et ta peab veel rõõmsalt tee peal inimestele lehvitama.
42 miili jooks (65km).. poiss tuigub kui peale 7,5 jooksu pärale jõuab. Kuid PR leiab et oleks lahe kui ta veel jookseks 3km kaugusele staadionile, kus vastuvõtt korraldatud. See on aga väiksele ihule liig. Poiss kukub kokku...ja oksendab järgmised tunnid vett. Silmad olid nagu zombiel ja ise ta sellest "uhkest" astuvõtust miskit ei mäeltanud. Arst kes ta autosse viis ütles, et kui ma poleks seal olnud oleks see poiss surnud.
Siukse asja vaatamine ajas marru ..1. Kerige perse oma Olümpiaga, see ei ole mingi väärtus. Üks showbusines kõik. 2. Kui tahad sinna minna..jookse ise.
See jooks jõuab kohusaali..lastekaitseühendus leiab et asi on liiale läinud. Mehe vastus on muidugi sarkastiline ja õige. Et kas olete vaadanud mis slummides toimib?
Korralik meedia sõda, kus maratoni staar poseerib politsei jeebis.
Jooksmine keelati ära. Mis siis teha ..500km. käimismaratoni. Ka see pandi politsei poolt lukku , mille peale jedi ja järglane tegid kiusliku popp loo mis vallutasid edetabeli. Kusjuures kumbki laulda ei osanud.
Ema vasrastab poja tagasi, sest neetud ahne treener ei ehita talle maja. Nagu ta talt küsis ja isegi anna neid kuradi karikaid emale. Ema uus kutt arvab et hakkab nüüd ise lehma lüpsma ja jookse korraldama. Silmis peegeldub samas vastu ahnus, tühjus ja täis lollus. Poisi taha asi ei jää..väike ahv ütleb seda kaamera ees mida tahetakse et ta ütleks. Endise treeneri vastu valesüüdistusi andes lubatakse preemiaks jalgratast..saab vaid natuke raha.
Lugu kasvab üle täiesti poliitiliseks thrilleriks kus kolm osapoolt, riik..judo treener ja ema. Mille finaalis peamine PR mees riigi tellimusel maha kõmmutatakse ja tänaval perse paljas puuriida vahel ära põletatakse. Ära mängi süsteemiga.
Läks ümberjutustuseks, kuid ma ei saanud enam arugi. Lavastatud dokumentaal, kus ei saanudki aru kus kohast reaalsuse ja näidendi piir jookseb. Täitsa ime et kaamera sattus kogu aeg kõrval olema ja selle traagilise loo üles sai ühes tükis võetud.

http://images.huffingtonpost.com/2011-11-03-MarathonBoyBudhiaBiranchi.jpg
http://si.wsj.net/public/resources/images/WK-AZ678_TV_REV_G_20111027163830.jpg
http://images.huffingtonpost.com/2011-11-03-MarathonBoyBudhiamother.jpg

No comments:

Post a Comment