Sunday, April 1, 2012

The Ides of March (2011)

http://thedailyrotation.com/wp-content/uploads/2011/10/648817-george-clooney-appears-in-a-scene-from-the-2011-movie-the-ides-of-march-provided-courtesy-of-columbia-pictur-621x322.jpg

http://www.imdb.com/title/tt1124035/

Clooney film. Väga kindla peale ja ka toimiv casting tehtud. Kõik mehed kohal kes vaja.. Philip Seymour Hoffman..karkaterite kunn. Ma vist ütlen seda igakord, vabandust selle pärast. Kuid selle mehega käib kaasas teatud kvaliteet. Näiteks tema "Moneyballi" treenerist ei saa niisama mööda minna.
Uus täht Ryan Cosling kohal. Mees kes teeb nii vähe..kuid seda on nauditav vaadata. Paul Giamatti täiendamas veel seda minu "lemmikkasti" näitlejate rida.
Ei ole olemas järjepidevat-ideaalset poliitikat. Isegi minusugune lammas saab sellest aru. Võim ja kuulsus suutis isegi idealisti Fidel Castro ära rikkuda. Pehmest heast kodust-kasvatusega Ameerika demokraadist rääkimata. Vist olen ennegi kuulnud et filmis olevad Clooney kampaania plakatid ja loosungid-olek meenutab hirmsasti valitseva Ameerika presidendi Obama kampaaniat. Kas meile taheti näpuga näidata elavale-liikuvale populismi('ti) näitele. Meeldiv, ketrav taustamuusika. Mille taga oli jälle Alexandre Desplat. Lugu muutub üha enam Grishamlikuks. Vaatajale näidatakse palju rohem, kui räpast mängu mängitakse. Ja seda mõlemal kandideeritava poolel. See on nagu sport ..oma mees ja ennast koos temaga valgesse maija nügida ja kui ei õnnestu lähen mainekujundajaks ja lükkan kokku miljoni aastas. Ilusti kirjutatud ja hea stsenaarium.
Sõna otses mõttes, üle laipade edasi. Teeme litsakale internile lapse, hea et ta nime teame ja kaua ta meil olnud on seda ei tea me ammugi mitte. Kuid pole hullu. Alati saab asemele võtta uue..hüplevate juuste ja rindade kõnnakuga interni.
Eestlane kutsub stuudiosse Mart Laari ja ütleb et kommenteeri nähtud filmi. Mart kehitab õlgu ja õieti teeb. Tegu on hea filmi-pajevikuga mitte poliitikute õppefilmiga.
Hea film. Mulle sobis.

http://img.poptower.com/pic-68044/ides-of-march-movie.jpg?d=600
http://static.moviefanatic.com/images/gallery/the-ides-of-march-star-george-clooney_500x333.jpg
http://img.poptower.com/pic-68048/marisa-tomei.jpg?d=600
http://0.tqn.com/d/movies/1/0/p/A/Y/ides-march-ryan-gosling-paul-giamatti.jpg

No comments:

Post a Comment