Thursday, April 5, 2012

The Help (2011)

http://www.blogcdn.com/blog.moviefone.com/media/2011/12/the-help-1323158280.jpg
http://www.imdb.com/title/tt1454029/

Oscaritel lammutanud film. Võtsin vastu otsuse et "Sõjaratsut" ma niikuinii ei viitsi vaadata, siis teen kaks ühes asja ära. Vaatan ära naisteka ja oscari filmi ühes.
60 ndad. Ameerika prouad ei ole veel ikka leppinud sellega miks pärisorjuse pidi ära kaotama. Tundub täiesti uskumatu suhtumisena veel 60'ndatel. Miks see must murjan tee peal tuiab..käigu põõsastes ja kraavides kui meie tee peal kurseerima.
Inimeste alandamine nõuab teatud närvi mida minul kindlasti ei ole. Mu väiksel poisil meeldib puzzle tükke karpi panna. teeb seda vaikselt ja nohisedes. Imelik on mul piinlik temale meeldivat tegelavust paluda teha. Selline teenijate peedistamine nõuab ikka väga sitta kodust kasvatust.
Filmivaatajale oli kõik lihtsaks tehtud. Tal oli väga lihtne valida endale poolt. sest "kurinõid" pani meid kõiki kergelt vihast värisema.
Naistekas mis naistekas. Nutukas, kus lõpus viiulid läheb aina valjemaks ja tungivamaks. Laps taob vastu akent ja hüüab oma nanny nime. Pisara muskleid väänatakse kõige teada olevate vahenditega. Lõpu osa nõudis kõvasti kääre ja rikkus minu jaoks esimese poole korraliku tulemuse ära.
Ja ega sul kuri sul nutma hakka, isegi kui sa oma arvamuse talle näkku paiskad. Ta ei saa aru..miks sina aru ei saa kui tema sind aidata tahab. Ja ta ei iroonitse. Ta mõtlebki nii. tema teeb sulle privaatse peldiku ja plaanib ka dushi ruumi ja sina lärmad siin.
Oscar?..no kui tea arvate ja poliitiliselt korrektsed tahate olla. Minu jaoks vaimukam roll tuli veteranilt Sissy Spacekilt emana. Castingu kummaline valik oli noore ajakirjanikku rolli Emma Stone, kes oleks nagu inimene teisest ajastust olnud 60'ndatesse ta ei sobinud.


http://www.newyorker.com/online/blogs/goingson/150214_the-help.jpg

http://0.tqn.com/d/movies/1/0/B/W/W/The-Help-Sissy-Spacek-photo.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhS9eioNKu_s3vIJSZ4FhgwZvsZl7oJ4oo4fWAfWXqedKXf2FwMaEFkS5nD7BnNCrIEiVsshiqp57rCGAGwq15QH-dx4Pu5vKNAM8hcz1sTlUrKVQO9xxe6mIoNxT1KWIxRH0FV5E6h47o/s1600/the-help-movie-photo-11.jpg

2 comments:

  1. Khm, Tate Taylor osales "Winter's Bone'is" näitlejana (kõrvalosas), tolle filmi režissöör oli ikka Debra Granik.

    ReplyDelete
  2. tänan. see lahendab nii mõndagi

    ReplyDelete