Monday, January 24, 2011

Wall Street: Money Never Sleeps (2010)




Stone on tagasi. Film algas väga uhkelt..esimesed pool tundi panid mind toolis meeldivalt nihelema..et nüüd miskit tuleb. Frank Langella sissejuhatus oli hingematvalt hästi mängitud ja tehtud. Esimesel pooltunnil oli meeldiv rahulik kaamera..loksuv sisu ja rahulik montaaš. Tahtsin juba Stone kiitma hakata et näe oskab küll kui vanaks saab. Aga siis hakkas pihta..siplemine ja jooksvate numbrite kaskaad..närviline montaaš. Kõik hullused mis iseloomustavad Oliver Stone.
Viga vist selles et mina olen vanemaks jäänud.
Michael Douglas alustab võimsalt..temale kuulub filmi teine pooltund. Kas selles on miskit enamat kui tavapärases Michael Douglases..ei vist miskit sellist et peaks talle Oscarit toppima tema kehvale tervisele vaatamata.
Josh Brolin on tugevalt jalad maha saanud ja see mees tundub olevat inteligentne näitleja..seespidiselt keev mees. Meenutab pisut Martin Veinmani oma maneeridelt ja seesmiselt põlemiselt..kuid ta kindlasti Veinmani parem versioon.
Lisaks meeldis karakterine vilistav Wall Street grand old man.
Vaatan hämmastunult börsi ja kinnivaramaaklereid. Ei tahaks nende nahas olla..kuidas nad viitsivad taluda igapäevaselt veel suuremat stressi kui seda leidub showbusinesi äris.
Lause mis läeb filmiajalukku: Teeme kauba?.. Sa lõpeta minu kohta käivate valede rääkimine ja mina vastutasuks ei räägi kellegile sinu kohta tõtt.
Filmi lõpp vajus juba täielikult ära..venitamine..möllimine. Geco viimane naeruväärne monoloog..noorte veel naeruväärsem reaktsioon sellele.
Tubli esimene tund ja vuss teine tund otsa sinna

No comments:

Post a Comment