Saturday, January 8, 2011

Ui-hyeong-je (Secret Reunion) 2010




Film mis mõnda aega tagataskus olemas olnud ja mille vaatamisega viivitasin. Sest mu kirg L. Korea filmide käsitööoskuse imetlemise üle pole endiselt veel jahtunud.
Kuum teema..Põhja ja Lõuna vaheline agentide möll. Kiituseks tasub öelda et autor ei anna õigust, eelistust kummalegi poolele. Mõlemad pooled ajavad oma asja tõelise kirega. Kohal on mõlemad mu lemmikud näitlejad sealt maalt.. kes oma ampluaadelt ja tüpaašidelt on täiesti erinevad..vaat et vastandid. Omaveheline klapp aga kaamera ees on võimas ja kerge minek.
Kui millegi üle nuriseda siis oli see meile karmi kapitalistliku maa inimestele võõras pisut liialdatud naiivsus..sõprusest ja mõistmisest. Mis meenutas vaat et pisut eesti lastefilmide stilistikat. Kuid siiski paneksid selle eelkõige kultuuriliste erinevuste süüks kui ajaksin kehva stsenaariumi kraesse. Sisult oli tegu ilusti üle ehitatud kerge põnevikuga..
Suurepärased filmilikud näitlejad..lihtsus..jälle õppefilm eesti filmitudengitele ja tegijatele. Ei väsi seda kordamast enamus L. Korea filmide puhul..sest see kõik tundub olevat neile nii lihtne ja elementaarne võrreldes..eestlastliku junnimise-stampide ja kangutamise kõrval.

No comments:

Post a Comment