Tuesday, February 16, 2010

$9.99 (2008)















Film mis oleks minul küll vaatamata jäänud kui poleks mu teele juhuslikult sattunud. Nukufim..kus meeletu töö tehtud ära et kogu asi näeks välja nagu päris. Tihti olid särgid nukkudel maas..miimika täpseks aetud. Väga tehniline ja ilus töö. Ma naudin ja oskan endiselt õnneks hinnata sellist vaeva arvutifilmide klantspildi kõrvale. "Avatar" peaks häbenema kui on seda näinud. Selles loos oli luudel ümber kordades rohkem liha.
Lugu ise meenutas mulle millegipärast pisut "Amelie" lugu..majatäis ülekeeratud karakteritega inimesi. Supermodell kellele ei meeldi ükski karv oma armukese kehal. Heietaja vanamees. Keskeakriisis pereisa, kes ei ole päris kindel kas on oma pojad korralikeks inimesteks kasvatanud. Siis liigub seal veel ringi üks tiibadega langenud ingel, kes arvatavasti eo oska ka lennata ja näeb rohkem a sotsiaali moodi välja, poiss kellele meeldib kohutavalt jalgpall, noormees kelle pruut maha jätab ja kes hakkab jooma ja aega veetma kolme lilliputist hallutsinatsiooniga. Kirju lugu mille vaatamist ka päris inimestega peaosades ei ütleks ma ära. Ilus töö.

1 comment:

  1. Meeldis ka mullegi. Käsin seda kaemas PÖFFi raames. Nukufilmina töötab hästi ja ingliteema, eriti selle lõpp, sobis erinevate probleemidega maadlevate tegelastega kokku kui rusikas silmaauku. Ilus töö tõesti, tausta ja tegelaste väljenägemisega oli silmnähtavalt vaeva nähtud.

    ReplyDelete