Wednesday, April 27, 2011

The Way Back (2010)




Siberi vanglas kohtuvad poolakas, juut, lätlane, ameeriklane ja retsidivist. Otsustavad mehed siis koos jalgsi Indiasse minna.
Tavaliselt kui Peter Weir pärast pausi miskit teeb on see tubli keskmine kindlasti. Niii ka nüüd. Film oli mõnusalt veniv ja pikk..sai läbi "jalutada" kõik aastaajad ja mitmekordselt. Lumi..kevad..suvi..kõrb..mäed..lumi..kevad. Kõik selleks et saada minema sellest neetult venemaalt. Kurvaks muutuvad meeste-naise näod kui avastavad et Mongoolia vahepeal kommunistlikuks maaks muutunud.
Kõige vingema rolli oli endane saanud Colin Farell..kes Lenin-Stalin rinnale tatoveeritult nuga peos , seda sama vahedat tera koguaeg kusagile susata tahtis. Olgu selleks siis kasvõi puu või murumätas. Kõik tuli hästi välja..piinlik oli vaid see kui vene keeles räägiti-lauldi. Peaks vist moodustama mingi harta et iga maa näitleja saaks ja peaks oma teksti ütlema vaid ema keeles. Piinlik on muidu.
Samuti on nagu ajaline jaotus suht ebaühtlane..Gobi kõrbe kallal pooltundi ja Baikaliga pusitakse samuti pooltundi. Himaalaja aga ületatakse 2 minutiga. Mis veel pisut hämmastas, et vaatamata läbitud erinevate maade ja jalgealustega. Operaator erilist leidlikust vaadete nautimisel ei hiilanud.
Viisakas roadmovie.

No comments:

Post a Comment