Thursday, April 7, 2011

Monsters (2010)




Tegu oleks nagu filmiga mida paljud ootasid väga..aga pärast vaatamist on nagu pisut pettunud nägudega resultaat maha vaikitud.
Mina nendega seekord nõus ei ole..
Sisust...fotograaf peab oma bossi tütre lõunast tagasi ameerika pinnale toimetama. Sisukuse üle just filmi kiidelda ei saa. Mis aga selle ümber toimus oli kadestamisväärne.
Peale esimest poolt reaktsioonid peaaegu puudusid, vaid imetlema panid ilusad vaated ja nurgad. Operaatoril oli väga peen fotograafi silm.. siukest inetut ilu oli üles võetud suurtes kogustes ja oli kena. Kuid siis hakkas mõjuma..ei tehtud mingit muutust stiilis ega rütmis , kuid seda kõike vaadates oli minul väga hea olla. Läksin vooluga kaasa. Hea oli vaadata näitelajad keda ei sunnitud mängima üle, ja keda kaamera vaatas ligidalt ja rahulikult..kõrvaltegelased olid kõik nagu dekoratsioonid mis käisid sisse ja välja. Pilt oli endiselt väga ilus.
Üleüldine tajutav hirm ja teadmatus tulnukate suhtes. Ilus teatraalne lugu, kus võis vabalt lasta osal infol kaotsi minna ikka oli seda meeldiv vaadata. Rauli järgi võiks selle nimetada ka Donnie Darko sündroomiks..aru hästi ei saa aga meeldib. Seekord polnud küll aru saamisega raskusi aga see ei omanud enam tähtsust.
Lõpus limukate kohtumise oleks võinud täiesti välja jätta ja vabalt oleks saanud selle filmi ka tehtud ilma igasugu kurisevat-korisevat limast-libedat kombitsat näitamata teha. Oleks veel toredam ja teatraalsem lugu olnud.
Ajatu film..mis oleks võinud olla ka tehtud aastal 1962 või 1978..või 1993. Ta oleks sobinud iga ajajärgu stiilile.
Meeldiv oli ka lõpp ,mis oli argine ja kiire..kestis 3 sekundit. Ei mingeid viiuleid.
Mulle väga meeldis. Kuigi ma vist kunagi seda teist korda ei vaataks, et mitte seda head "tunnet-muljet" ülevaadates täpsustada püüdes kahjustada.

No comments:

Post a Comment