Sunday, April 3, 2011

The Fighter (2010)




Ema..cracki sõltlastest vend ja terve persetäis koledate soengutega õdesid proovib ära elatuda peategelase poksi karjäärist. Ja on jube pettunud kui poiss arvab et tal oma elu ja otsustusvõime samuti olemas. Ainus ajudega tegelane peres on isa..kes saab panniga vastu pead sest tal on seal sees mõistus. Üks järgnekordne lugu ameerikalikust reaalsust ilma glamuurita. Mulle need lood meeldivad..kus plasmassist inimese asemele saame näha tõelist keskmist-labast-koledat -vigadega inimest.
Paistab et poksist tasub filme teha..sest sellel šanril olnud ikka väga soliidne elu. Isegi super andetu Stallone sai oscaritele ligi sama asjaga. Siis veel Cinderella man..Raging bull...Million dollar baby. Uhke ähh?
Kaamera on käsikaamera..kuid oh imet oma ebastabiilsusega ta seekord ei häirigi mind..saan vaadata nagu korralikult üles võetud filmi..miski ei jää nägemata värisevale kaamerale vaatamata.
Kindlasti on see lugu ku peategelasteks on näitlejad..
Mark Wahlberg oma tuntud tuimuses..vaatab kaamerasse ja ütleb teksti. Imet ei sünni aga alati toimib ja teda on mõnus neutraalne vaadata.
Christian Bale..kahtlemata õhtu staar. See mees tegeleb küll tervist kahjustava tööga..jälle oma ihu kõvasti piinanud et välja näha nagu päris cracki sõltlane. Kui tiitrite ajal näidati siplevat originaali..siis Bale oli sellele väga hästi pihta saanud. Hull mees..mina teeks lihtsalt töö ära ja võtaksin raha vastu.

No comments:

Post a Comment