Wednesday, April 13, 2011

Slimido (2003)



Lisaks üleüldisele hea ulmeka põuale tuli mul igatsus taas Lõuna-Korea kino järgi. Otsisin ühe välja. Slimido.. lugu sellest kuidas nööri otsast (hukkamisel) ja sügavalt vanglatest otsitakse välja 31 meest kes viiakse kuskile saarele maailma karmimale treeninglaagrisse, et moodustada üksus kes lööks maha Põhja-Korea Kimi enese. Uhke mis. Meenutab pisut sisu poolest lugu "Kotkas on laskunud", kus natside eriüksus maabub inglismaal et maha lüüa see neetud Churchill.
Treening meetodid laagris on lihtsad..tähtsamaks kui kätekõverduseks on laagris olemas kari "dembleid" kes nüpeldavad treenitavaid iga asja eest nuutidega.
Plaan läeb untsu ..suhted P-Koreaga hakkavad paranema..kuid viimase vindini üles keeratud ja motiveerutud 31. mehelisel jõugul jookseb selle peale juhe kokku ja nad ei oska enam endaga miskit peale hakata.
Sisukust rohkem kui küll..oleks nagu surakas "Kärbeste saare" ideoloogiat ka hulgas. Lisaks veel 100% idamaade loogikat, eetikat ja patriotsimi.
Euroopa tuima mölakana on kõike seda pisut eksitav ja võõrastav vaadata. Kui mõned filmidest ja elust tekkinud standardid välja lülitada on seda pisut naiivset powerit võimas vaadelda vaatajana.

No comments:

Post a Comment