Sunday, November 18, 2012

Savages (2012)



http://www.imdb.com/title/tt1615065/

Ei tea kas olen suureks kasvanud või kuivikuks muutunud. Kuid vältisin seda filmi ..Stone filmi (kes oli minugi teenage lemmikute hulgas) täiesti teadlikult ja pelgasin seda mida näha võin.
Stonel on alati verega plätserdamine efektselt ja loomutruult välja tulnud. Ja seda ei määriks ma mitte tema Vietnami kogemuse pähe.
California hipide 5'es põlvkond jätkab sealt kus kohast 60ńdate lõpus alustati. Free love and peace. Ma ei väsi kordamast ega välja näitamast oma põlgust hipide suhtes. Maailm oleks palju parem koht kui neid ei oleks kunagi olnud.
Kui inimeses kohtuvad korraga tippkeemik-California-müügimees-missioonitunne. Saame mehe kes hakkab Californias turundama ühte maailma paremat marihuaana kaupa..ps. seda muide suht õilsatel eesmärkidel stsenaristidide mõistes. Kui ravimi eesmärgil..see ajab muigama.
Partenriks ja grupiseks buddyks on tal endine tapa masin ameerika lähiajaloo sõjamisioonidelt. Kolmandaks grupiseksi liikmeks on rikkast perest päris California hipitsikk. See kolmik kes peaks filmi edasi tirima oli kuratlikult kahvatu ja nõrk. Arusaamatu oli ka Travolta kohalolu ..vajadus ja sobivus. Paarsada km. lõunas Mehhikos on aga gallonite kaupa verd juba valatud ja tahetakse oma turgu laiendada..ja kaks nolki enda heaks vaja tööle saada.
Siis ilmus Del Toro..tatine..räpane julm ja despootlik ja kuratlikult hästi sobiv näitleja. Kes tuli kohale oma kasti autoga ..laadis muruniitjad maha ja mehed tegid õues tööd ja müra. Kuniks tema toas oma ohvritega "vestles". Del Toro moodustas koos Salma Hayekiga suurepäraselt toimiva ja pingevabalt näitleva-suhtleva duo mida oli nauding vaadata.
Filmi lõppudest ..õigemini miks sellega niipalju soperdada oli vaja ei saanud ma aru. vat nii juhtub kui sul palju ässasid lõppusid varuks aga ei suuda valida milline neist siis jätta.
Stone tegi nagu filmi mille stsenaariumit ma oleb varem lugenud a filmi näinud. Kehv stsenaarium ja kehvad peaosalised.
Ma vaatan igast soppa arvatavasti ka edaspidi aga Stonest tahaks ikka eemale hoida. Kuna tegu oli ka vananeva Stone kohta neetult viletsa filmiga on ka hinne vastav.







No comments:

Post a Comment