Thursday, November 22, 2012

A Dangerous Method (2011)



http://www.imdb.com/title/tt1571222/


David Cronenberg on tugeva käekirjaga mees ja tema filmid alati ka oodatud. Kõigepealt tahaks kiita castingut. Ei tahakski mitte rääkida palju kiidetud Keirast..minu väike subjektiivne hinnang on et neiu jäi ikkagi jalad maas seivatele meestele oma hüperaktiivsusele vaatamata siiski alla.
Fassbender. sellel mehel on midagi mis teistel puudub. Pean piinlikusega tunnistama et tundsin ta ära alles filmi lõpus. Vaoshoitud ja seespidiselt keev ja kade Mortenseni Freud oli mehe parim roll üldse.
Järjekordne film kus nokkida ei ole mõtet. Tuleks eemalt vaadelda ja tajuda suurt pilti. See siis mõjub.
Keira..Keira. Ei mõista taas seda eufooriat. Ta töötab enam vähem siis kui ta suhtleb -näitleb madalatel pööretel. Ka siis ei suuda ta oma põhiinstrumenti lõuga taltsutada. Hüsteeria hoogude ajal saab ta ikka päris kunksmoori teha Nukitsamehe filmist.
Ei mõista pisut tema kiidu koori. Kate Winlset (üks alahinnatumaid näitlejaid turul) oleks ka selles rollis pika puuga talle ära pannud.
Kuid kui mehed psühholoogia ja maailma alaseid vestlusi pidasid oli seda meeldiv kuulata vaadelda. Paljuski ei saanudki aru ja ei olnudki nagu oluline. Tekkis endal huvitavaid mõtteid ja filmist tulev oli selle võimendajaks.
Jungi naine Sarah Godon tegi oma kannatava Jungi naise osa täiesti ilusti ja tiilipuhtalt ära.
Meeldivaks värskenduseks oli ka Vincent Caselli kaarte segi lööv hetkeline ..mõjus kuratlik Otto Gross. Kes tegelaste loogika ja teooriad proovile pani. Palus neil vabamalt võtta. Siis ühele medõele taha keeras ja üle aia kargas. kadunud ta oligi.
Lugesin ka Joonase Raagi kriitika läbi..ja siis ka Raagi jutu otsa.
Raag : Samas aga ütlevad “stsenaariumi efektiivsuse” reeglid, et dialoog, mida ei toeta tegevus, ei ole väga soovitav... Pole nõus ja käesolev film on elav tõestus. Kõlab naaivselt ja igavalt. Tulemuse ja sisu resultaadi suhe õhk õrn ja hoomamatu-reguleerimatu suurus. Kunagi ei tea mis hakkab toimima ja palju selleks vaja juurde liha tekitada et ta toimiks. Sellepärast ma filme ei teegi. Sest ma ei oska seda. Ma ei oska ette näha kuidas miski koostisosa resultaadis tööle hakkab.










No comments:

Post a Comment