Wednesday, July 21, 2010

Book of Eli (2010)




Väga vastuoluline lugu.
Pean alustame naiseliku tähelepanekuga..see Denzel pole 20 aastaga mitte grammigi muutunud ega väliselt vananenud.
Kõik ju tore ..roadmovie..ära rikutud ja tolmuses maailmas. Oleks nagu "Mad Max"..vaikne mees on kõige osavam. Ja alati tead see et need sitaste ja puuduliku hammastega suure suuga vastikud mehed saavad kindlasti meie kangelase käe läbi hukka. Kaamera töö on ilus.
Tom Waits...tihti on mul tunne, et seda meest peaks kõvasti rohkem kasutama. Sest enamus mida see mees puudub muutub ka kullaks, see puudutab nii muusikat kui flmi. Äkki ma aga eksin, võib olla ongi vabalt tegu kõrvalosade ja sutsude maailmameistriga nagu seda on näiteks eesti teatris-filmis Aleksander Eelmaa. Igatahes tema ja Denzel dialoog "pudupoes" oli filmi üks lahedamaid kohti, mida vaatasin ikka paar korda üle. Suurepärane klapp.
Gary Oldman ei olnud halb..aga ta oli see sama. Kohutavlt halb oli aga nais diiva Mila Kunis. Inimesed kandsid filmis päikseprille ja rohmakaid rõivaid et ennast põrguliku päikese eest kaitsta. Tema nägi aga välja nagu Victoria Becham..coolilt prillid ninal..ja riietel disaineri sätitus ja stilistika sellistes koeralikes oludes. Poseeritud keha hoiakud. Väga vale ja hale.
Filmist endast kogu materjal ja atmosfäär tundus olevat kui kuskilt kokku laenatud. Mees tassib oma "peas" raamatut.. ka see pärit teisest loost Fahreheit 451 (mida soovitan). Piibel..see sõna võtab kuskil poolel ameerikal põlved nõrgaks, euroopas ja kaugeltki veel eestis selles enam sellist väge inimesele pole.
Kahtlemata pettumuse valmistanud film.

5 comments:

  1. Imelik, et kõik sõimavad seda vaest tütarlast. Ma ei pannud teda filmis eriti tähelegi. Ei mäleta tema kohta midagi.

    ReplyDelete
  2. Nu tali kriiskavalt viltes. Oli ikka väga valesti aru saanud millises loos ta mängib. Totaalne võõrkeha

    ReplyDelete
  3. Issand mis nüüd juhtus!
    Tõlgin:Nu tali kriiskavalt viltes
    Tähendus: Nu ta oli kriiskavalt valesti.

    ReplyDelete
  4. Minuarust oli täitsa hea pointiga film...mõtlesin pärast seda filmi, et inimesed ostavad endale eluks mitte vajaminevat pahna kokku, isegi kui neil selle jaoks tegelikult raha pole...
    ka mina plaanisin endale telekat osta kuna pole üle kue kuu telekat vaadanud....aga kuna otse välja osta ei jõuaks siis lükkasin selle rikkamasse tulevikku, kus raha hakkab üle jääma...:)

    ReplyDelete
  5. Nii ta võib tunduda küll..eriti Jaapani värske näite põhjal. Et mis krdi mõte sel on..ja kui asi ikka Eli maailmaks kisub siis mis mõte on punnida ja teistest üle jalutada et ellu jääda. kas see on elu?

    ReplyDelete