Wednesday, February 25, 2009

Salinui chueok (Memories of Murder) 2003



















http://www.imdb.com/title/tt0353969/

Järjekordne uhke aasia film mis vääriks palju rohkem tähelepanu. Kui nüüd poliitiliselt korrektne olla siis tegu Lõuna-Korea filmiga. Krimkaga kus kohalikud saamatud uurijad asuvad jälitama 1986-1991 tegelikkuses toimunud 10 naise mõrvarit.
Esimene paraleel mille peale lendasin oli Se7ev.. Kuid oma eelistuse annaksin käesolevale filmile, kuivõrd lihtsalt suudetakse su elu ekraani ees ebamugavaks teha. Thrilleri mõõt tuleb välja muusikas, mõrvaris kes võsa vahelt kahte naist võrdleb ja mõtleb kumba võtta..vihmasajus väljakargav kuju. Osavalt tehtud. Samas aasia meeste järgnevaks plussiks saab pidada koomikat, nad ei pinguta üle..kui asi läeb liiga tõsiseks lastakse vahepeal aur välja ja sa saad lõõgastuda (naersin rohkem kui Stilleri viimast komöödiat vaadates). Selle filmi peaks eeskujuks tooma eesti filmitudengitele, kuidas "50" krooniga teha filmiklassikat. Vaadake.

3 comments:

  1. Kahtlusaluste pildistamisstseen oli lahe filmi alguspoole ja vana detektiivi rünnak kraavi ääres. Panin filmi seisma ja itsitasin mõnda aega. Häid kohti oli veel... Karakterid sellised mõnusalt ülevõimendatud. Vaadake ära kes pole vaadanud.

    ReplyDelete
  2. Film mis kuulub kahtlemata mu elu helgemate filmielamuste hulka.
    Sinu viimase lausega vägagi nõus..selle peab ära vaatama, et sellest edasi rääkida.

    ReplyDelete
  3. Vaatasin seda filmi mingi 3 aastat tagasi, ei julgenud millegipärast soovitada kellegile. Arvasin, et keda ikka mingi Lõuna-Korea krimka huvitab:)

    ReplyDelete