Wednesday, February 25, 2009

Gomorra (2008)

















http://www.imdb.com/title/tt0929425/

See oli tõeline maiuspala. Kui tahate reaalsust siis siit selle saate. Libe on tee üritades film üles võtta nagu oleksid sa kõrvaltvaataja , kes asja dokumenteerib. Seekord õnnestus kõik suurepäraselt. Filmi jooksul jõudsin nii palju võrdlusi ja äratundimisi leida, et ega need kõik meeles püsinudki.
Lugu Napoli maffia pundist nimega "Gomorra" kes omavahelistes jagelemistel tapnud viimase 30 aasta jooksul kuskil 5000 inimest. Organisatsioon ise niivõrd tugev et sooviksid osaleda isegi WTC taastamise projektis.
Niisiis Pärnu "Kuldse kodu" tüüpi räämas korter majad..Lasnamäe mentaliteet..nõme muusika, dressid, kuldketid , narkootikumid (uskumatu kuidas nad venelasi meenutasid), lärmakad, relvad ja inimese elu ei maksa mitte kui midagi. Poisid kes eal kasvavad saavad ka ühedeks nendest sest pääsu pole. Prügimatmisel kui töötajad streigivad tuuakse autotäis poisse linnast. Vali mis värvi veoautoga sõita tahad..padi perse alla ja signaali võid ka lasta. Meheks saamise rituaal- kuulikindel vest selga ja Giorgio kõmmutab sulle kuuli kõhtu. Meenus millegipärast Prantslaste "La Haine" (Vincent Casseli start), ja jälle teekis uus mõte. Et miuke solgiauk osaliselt on Euroopa koorekihi riigid. Võrreldes "La Hainega" oli seekord kõik vigurdamine välja jäetud ..kõike jagati üks ühele süsteemis.
Nagu eelpool öeldud väga hästi üles võetud..suurepäraste portreedega lugu. Võimas elamus.

No comments:

Post a Comment