Monday, September 27, 2010

Riigireetur (2009)



Kuna eestis tehakse niivõrd vähe filme, siis selline pikk dokumentaal "šedööver" väärib tähelepanu kindlasti.
Pärast esimest 10 minutit oli selge mida mulle serveeritakse..vaatasin aga masohistlikult lõpuni ära. "Kriminaalne venemaa" šanris tehtud dokumentaal, kus tükkidest..fotodest kokku klopsitud lugu eestalstele pimedal talveõhtul hea näidata. Peale "Tantsud tähtedega" showd. Kuidas küll imeti välja põhuseid miks mees riig reetis, et ema isa lasid jalga, et nõudis tähelepanu. Oli täthujult ju "antiloop" jne..jne.
Ja meil vaatajana ei jäägi muud üle kui kaasa noogutada ja tõdeda et näo ongi jahh. Oli mida töökaaslastega järgmine päev rääkida.
Tulemus oli jäle..doki. lõpuks olin juba kohutavalt vihane. Kogu lugu oli nagu valimiskampaania..räägiti seda mida teiselpool ekraanil olijad kuulata sooviksid. Tiriti ja topiti mõttetuid seoseid, kokkulangevusi ja jooni mehe elukäiku.
Tegelt on asi palju lihtsam..tegu 90 ndate alguse staariga. See oli tõeline võimaluste aeg..kahju et ise tollal veel pisut liig noor sai oldud. See oli aeg mil tehti tegusid..oli ka hr. Simm edukas mees..siis läks kõik lörri nagu ka üle poole tolle aja kuulsatest äridest.
Pakuti võimalust olematust olukorrast pisut kasu ligata..90 eestlast sajast taoks rusikaga rinnale ja kinnitaksid et nemad poleks teinud. No ei usu. Peenelt serveerituna müüks üle ühe eestlastest oma ema maha.
Teema väline märkus..tahan kord kuus tatrapudru süüa (kui Lenne Pärnus , Lennele see ei meeldi)..marsin poodi. Hull eestlane tatraletid tühjaks ostnud, hirmus et see otsa võib saada ladudest. Kord jäi ka mul tankimata..sest järgmine päev pidi bensuhind 30 senti tõusma. Ja iga eestlane tahtis selle pealt 10 krooni kokku hoida.
Eestlane on loom, kes kõhklematult teise jalge alla tallub et mikserit 30 krooni odavamalt osta.



No comments:

Post a Comment