Monday, May 10, 2010

A Single Man (2009)





















Pederastiat illustreerivad filmid teevad minust üha enam homofoobi. Asi läeb veel hullemaks..tegijad on õppinud tegema väga häid pede filme.
Käesolev lugu on geniaalne näide..suurpärane film. Pärast esimest poolt tundi olin ma valmis panema max hinnet. Colin Firth oli mis iganes nominatsiooni kindlasti väärt, Julianne Moore oma väikse sutsuga tegi ühe oma elu parima rolli. Hämmastaski läbimõeldus..kuidas on võimalik et rez. sellist asja ette oskab näha. Kuidas on võimalik ette näha et kulmukergitus kui detail filmis tööle hakkab. Kõik oli planeeritud ..ajatatud, näitlejad teadsid pea iga sekund mida peab tegema ja mis neilt oodatakse.
Kõik oli läbi mõeldud ja detailideni ette valmistatud..perfektne töö..kaameralt-näitlejatelt-kunstnikult. Seda viimast ei tasu samuti unustada..sellist täpistööd 60'ndatest. pole ma ammu juba näinud.
Ka stsenaarium (mis põhineb taas raamatul)..mulle see teema meeldis. Hakkan ka ise vist vaikselt lähenema keskea kriisile. Teema puudutas. Ühel hetkel tundub see nooruslik priiskamine ja rumalus asjatu raiskamisena. Kõrvaltvaadates nii mõnigi pereidüll naeruväärsena.
Ainuke dilemma tekkiski mul sellest, et kas peategelane oli nö. "normaalne" sellepärast et ta oli pederast (nu ei leia eesti keeles sellele viisakamat sõna).
Hea film.

viimane siis rez. Tom Ford.. Nädala küsimus: Kas samuti homoseksuaal?

3 comments:

  1. No sel juhul peab kiiremas korras ära vaatama

    ReplyDelete
  2. viisakamad sünonüümid on gei, homo :)

    ReplyDelete
  3. Jubedad on sellised filmid. "Normaalsed" inimesed, kes homosid-geisid mängivad ikka eeldavad, et neid tuleb nigu teistmoodi mängida. Külmajudinad tulevad..

    ReplyDelete