Sunday, May 2, 2010

The Great Escape (1963)














Lõpuks vaatasin ära ..ja ei pidanud kahetsema. Tegu oli tõelise maratoniga ..(vist oli loo pikkus 2.40)..aga olemas oli kõik mis ühe korraliku filmi jaoks olema peab. Korralik casting, suurepärane stsenaarium, põnevust, nalja..täielik kaleidoskoop.
Natsid teevad uue laagri kuhu kuhjavad kokku mehed kel meeldib põgeneda. Elavad siis inglased ja ameeriklased koos okastraadi taga nagu korralikus ühiskonnas..ülemused on normaalsed, kui miskit teed pannakse sind ükskkongi ..aga lubatud kaasa võtta näiteks pesapalli kinnas ja pesapall. (et saaks seda 20 päeva vastu seina visata ja püüda).
Väga hästi planeeritud põgenemine, mis ei läe mitte täiuslikult. Millegipärast jäi kummitama mahalaskmis stseen, kus mundris reamees tükk aega külgkorvi peal asuva kuulipildujaga mässas ja siis lihtsalt tule avas. Lihtne ja asine.
Siklitega kihutamiseks oli palgatud hunnik krossimehi, kes ei suutnud oma oskusi ja kehahoiakuga seda mitte varjata. Külgkorvi mehed kallutasid ja vahetasid pooli kurvides nii nagu peab.
Ei meeldinud et ameeriklased filmis nii toredad olid, liiga toredad. Kuid ei ole asja minul selle filmi kallal virisemiseks. Kokkuvõttes kui tervik lõi nagu rusikaga.



No comments:

Post a Comment