Sunday, January 29, 2012

Meeletu



Eesti film. Kas formaat annab filmi mõõtu välja. Imdb ütleb tema kohta kategooriaks TV. Kuna eetsis filme ..häid filme palju ei tule siis kõlbab antud lugu filmi kategooriasse rohkem veel kui küll.
Meeletu eeliseks see et lool selja taga teatri taak. Kõik on selge ja niivõrd palju läbinämutatud et tegijatel pole suurt midagi vaja ülekordama hakata.
Etendus mis filmi jõudis on kõigil osapooltel lihtsam teha. Filmi lavastaja Elmo Nüganen on seekord ka ametinetust väärt. Seekord ei tahakski niivõrd rääkida filmist kuivõrd teemast endast. Ükskõik kui visalt ma Jaan Tätte vastu põlgust üles ei näitaks oli see lugu väga hästi kirjutatud.
Nii naiivne ja leierdatud kui see teema ka ei tundu, siis kes meist ei tahaks ühel päeval kõik perse saata ja metsa ära kolida. Vähemalt unistada sellest. Mina igatahes olen üks neist. Keegi meist ei tea kuidas selline metsa jama lõppeda..juba teisel päeval võib paanika hoog saabuda ja me põgeneme linna tagasi..oma veel mõttetuma elu juurde. Kuidas küll terve küla ja jõmmist sõbrad mehe ümber tantsu lõid ja kadusid siis kui mehel raha lõppes. Kel raha see tellib muusika. Moraal..moraali otsa, kuid selles loos see mõjus ja töötas väga hästi minu peal. Kui lõpus kohtu saalis vihma hakkas sadama ..oli see kegendus ka minule.
Pilt oli väga ilus..eestimaa loodus on ikka kuratlult ilus.

No comments:

Post a Comment