Tuesday, January 3, 2012

George Harrison: Living in the Material World (2011)



Ka mina olen hakanud Beatleid kuulama märkamatult on tekkinud-imbunud autosse nende meeste muusika.
Scorsese oli kokku pannud 4h loo.ja läbi järanud tohutu hulga materjali läbi et kokku panna lugu ühest Beatle mehest George Harrisonist . Impulsiivsest mehest kes kahe dinosauruse John ja Pauli vahel oli pea sama asendamatu lüli. Töö sai väga mahukas täpne ja võimas. Nagu oleks "Sõda ja rahu" uuesti läbi lugenud..vahepeal väisin pisut, kuid filmi lõppedes olin härdunud ja oli tunne nagu oleks ise millegagi hakama saanud. Aeti kõik kaamera ette kokku kel oli 70'ndatel. midagi ette näidata. Monthy Pythonist...Tom Pettyni. Eric Clapton..kes Georgelt naise üle lõi ja näis ainsana kaamera ees pisut arrogantne. Õnn oli ka see et Harrison oli ise kõvasti filminud oma 8 millimetrisega, oli mida kasutada ja mida kõrvale jätta.
Mind hämmastab see hipide kultus asi India...kuidas staadioni täis kuulas hardunult kuidas Ravi Shankar tinistas tsitral..ja nõksutasid kaasa nagu mõistaks. Georgele mõjus see veel eriti tassis seda taaka kuni pea lõpuni kaasas. Ma väidan siiani et hipid keerasid selle maailma perse..enne hipisid kandsid mehed ülikondi ja naised oli naised. Väiklane mis?
George Harrison oli muusik lõpuni...irvitades Dylani garaazis pandi kokku Wilburise projekt, mida ma ka ise kunagi nautlesin ja miks ka mitte kui bändi panna kokku Dylan, Orbison, Petty..
Beatlite glamuurist nii palju et pappi oli sitaks aga tegelt oli tegu sõprade kambaga kes enamus glamuuri tähistasid hotelli toas hunnikus elada, sest kuskil liikuda ei saanud ilma et fännid sind lömastanud ei oleks.
Kui sul on neli tundi vaba aega ja Beatlid sind külmaks ei jäta siis vaata kindlasti ära.

No comments:

Post a Comment