Tuesday, February 1, 2011

The King's Speech (2010)



Nagu kolleeg Raul juba ütles..see on asi mida inglased oskavad ja ameeriklased teha ei suuda ilma et nad suudaks lõpuni objektiivseks jääda ..või naiivseks muutuda.
Inglastel on aega..on suurepärane trupp näitlejaid kasutada ja on geniaalsed võttepaigad. Huvitav oleks teada kui kiiresti kasvab ostingute arv Wikipedias päringule Georg VI.
Colin Firth on leidnud hea manageri..ja mees liigub juba mitmendat aastat suunas see neetud Oscar ära võtta. Oli eelmine aasta ligidal oma "A Single man" looga ja ta teeb taas oma tööd jälle suurepäraselt ..siin pole miskit ette heita. Pisut kahju on mul Geoffrey Rushist kes teeb nii filmis ja ka auhindate komisjoni jaoks tänamatut tööd ja väga hästi. Mida arvatavasti ei märgata.
Minu suur lugupidamine kuulub Helen Bonham Carterile , kes Deppist ja Burtonist hetkeks lahti kistuna näitab endiselt et oskab seda teha taas millena ta minu jaoks ka alustas. Nimelt oskab välja kanda kostüüme ja ajastu truu välja näha.
Ikkagi eelkõige Braavo inglased..Näide: nad leidsid suurepärase näitleja Timothy Spall mängima Churchilli..ja ei näinud üldse vaeva et mees väliselt muuta Churchilli lihtsalt teostatava väliskujuni.
Puhas film.

2 comments:

  1. Päris objetiivseks britid siiski jääda ei saanud. Proua Simpson vaevalt päriselus selline värdjas mutt oli. Aga tegemist on arvatavasti kõige vihatuma naisega kuningriigi ajaloos, siis paras talle:)

    ReplyDelete
  2. njaah ega nad suudagi mõrda kes nende kunni pihta pani objektiivselt suhtuma..pidi ikka "tuss" olema..kaks korda lahutatud ja siis veel otsa paneb kunnile "mütsi pähe"

    ReplyDelete