Tuesday, October 12, 2010

Andruse õnn (1955)




Andrus ei saa merekooli sisse ja otsustab siis liituda vabrikuga. Esialgu suunatakse noormees innovaatilise inseneri alluvusse. Suur musklis linalakk aga ei viitsi nokitseda vaid ihkab töötada osakonnas kus on 30 m. kõrgused suitsevad korstnad. Võrreldes seda vaatepilti nagu aurikuga ookeanil.
Tegu on puht propaganda looga kuhu olid kokku kuhjatud kõik eesti tollased tipp näitlejad. Kes vene keelt ise ei osanud, sellele otsiti peale lugeja. rez. oli leitud Leningardis resideeruv Austriast (Viinist) pärit kommunist.
Ei heida midagi ette. Selliseid lugusid oli vaja..ja ka praegu tehakse ju samasuguseid lugusid et euro on tore mokumentari võtmes..või et joo coca-colat see teeb iga sitagi toidu natukene maitsvamaks.
Paraku jahh inim-konna aju on üks paras pesutrummel mida saab siis keerutada erinevas suunas ja erineva valitud kiirusega.
Teostusele pole küll midagi pahaks panna. Pilt mille kokku panid oli ju ilus..ka mina tahaksin pärast sellist reklaamfilmi tehases töötada ja vabal ajal naiste pärast kakelda.
Hämmastav oli see et kui palju kordi filmi jooksul muutis Andrus meelt..et tahan suurde tehasesse..siis tahan jälle väiksesse.. tahan seda naist ei tahan teist.. lähen ära..ei lähe kahh.. proovin uuesti minna..näe tulin jälle tagasi. Võtan lõpparve.. ei pagan võtke mind tagasi jne.
Meeldivad olid sissekirjutatud repliigid..et mu tuttava tuttav elab välismaal.. Neil kõik puhta nässus ja halvasti seal. Filmis mängiti ka palju korvpalli. See kruusaväljakul toimuv rüselus meenutas vaid rippuvate korvivõrkudega tänapäeval mängitavat sarnast ja tuntud mängu.
Hea oli jälgida tegijate kommentaari ennem filmi..Juba rauga eas näitlejate suust tuleva jutu tulem oli sama..et ääh oli mis ta oli. Aga pagana lõbus oli seda teha. Mina olen nendega nõus.

No comments:

Post a Comment