Wednesday, July 28, 2010

Whatever Works (2009)




Lahjendan taas on Woody Alleni võlga..seekord siis värske teos. Kindlasti on kahju et vana ise enam ekraanil olla ei saa ei taha. Sai aru ise targa mehena et kipub näitlejatele jalgu jääma. Rolli oli ta küll iseenda jaoks valmis kirjutanud ..mängima võttis küll Larry Davidi, kes tulistas Alleni klassikalist -tihedat-vaimukat teksti nagu kuulipldurist. Kui Allenil endal meeldis kangesti pool mokumentari stiil..nagu oleksime külas tema elutoas..vajadusel suhtles küll otse kaameraga. Siis Larry suhtlebki otse kaamera ja vaatajaga.
Mängides kibestunud füüsikut, kes elatamiseks õpetab 4-6 aastastele malet. Kui need eksima peaksid sõimab ta neid südamest ajudeta limukateks jne. Samuti on talle juurde kirjutatud teatraalne lonkamine, mille ta sai oma eelmisest enesetapu üritusest, peale mida ta vihkas karniise.
Mida Allen kogu aeg osanud on naisnäitlejate mängima panemised..paljudki naised tema filmis tõeliselt õide puhkenud Mira Sorvino, Scarlett Johanssen ja lisaks hulk naisi kellega ta hiljem kas koos elas või abiellus.
Seekord siis selline nimi nagu Evan Rachel Wood, kes sai Missisipist pärit naiivitari mängimisega suurepäraselt-hiilgavalt hakkama.
Tegevus toimub Alleni lemmik linnas New Yorkis, kuhu tuleb sisse järjest uusi ja uusi tegelasi. Ärajooksik tiinekas, kes jääb. Ema kes tütart otsib..kes jääb . Isa kes ema otsib..kes jääb.
Allen on juba nii kõva tegija küll et temal on lubatud olla naiivne ja teha nii roosat ja imalat happy endi kui süda lustib.
Allenil oma stiil..ja tema kohta on omane lasue et mees oma tuntud headuses. Kuid see pole üldse negatiivne märkus. Tema ei pea üllatama..tema liugleb oma nišis edasi.

No comments:

Post a Comment