Thursday, July 22, 2010

Attack (1956)




Ka mida normaalset vahepeal suht hunnitute filmide vahele. Vahetult peale II ms. tehtud filmidel on oma väärtus. Filmides näitlevad ..osalesid tavaliselt nõustajatena mehed, kes ise kohal olid. Ma usun et see ka põhjus miks ei juleta eriti Vietnami sõjast keegi aastal 2010 filmi teha..need mehed veel alles ja mäeltavad. 70-80. ndatel tuli neid aga jutti.
Moraaliga lugu. Kuidas platoonil lasti rünnata ja amatöörlik mõttetu kapten kes enne ka mehi hukka saatnud ei vaevu neile järgi tulema.
Õnneks on lõksujäänute pundis leitnant Costa, kes vägev sõjamees ja visa hing. Mängib teda Jack Palance..tõeline mees ja jõuline kirvenägu. Tekkis kahtlusi selle mehe tegelikkuse mineviku kohta..ja õigus mul oligi. Google andis tulemuseks Ukraina juurtega endise profipoksija. Kes ka näitlejana tegi väga soliidse karjääri. Mees mängis nii et maa must. Isegi surres suutis võtta sellise hullu näoilme, mida pidi hoidma vast ikka mitu tubli minutit. Sest mehed tahtsid tema surnukeha kohal juttu puhuda.
Võttegrupp oli saanud paar tossavat soomukit võteteks, mis siis non stop tiirutasid võttepaigal..tekitades müra ja tolmu. Tanke anti neile vaid üks, juurde oli vaja...need olid valmistatud kohapealsetest vahenditest. Ühe tangi toru ei suudetudki iseseisvalt hoidma panna, sellele oli ehitatud häbenematult toed alla.
Väga hea lugu.

No comments:

Post a Comment