Sunday, July 25, 2010

Inception (2010)




Selle suve suur lugu..krt teab mille loojatelt. Jälestan seda lauset ..a la "Avatari" võtegrupi bussijuhi nõbu järjekordne filmitöö.
Läksin kinno väga suurte ootustega..seda üles haibitud lugu kaema.
Esimesed pooltundi istusin vagusi ja proovisin aru saada millesse meid tiritakse, Di Caprio selgitas siis pikalt ja laialt et uenägudes saame teha tempe ja nii me ka toimetame. Ei saagi täpselt aru kus jookseb piir une ja reaalsuse vahel. Unenäos on võimalik inimese alateadvuses mässata et seda siis reaalsuses ära kasutada hiljem.
Näiteseltskond oli tubli ja nimekas. Vaimukaim ja huvitavaim seltskonnast oli britt Tom Hardy ja väga hästi sai hakkama ka nooruke Ellen Page.
Filmi on võrreldud pea igas arvustuses mõnuga Matrixiga..kinnitan et see on selge liialdus. Kui Matrixis oli peale madina ka edasi liikumist tegevuses ja sisus. Siis siin jäädi paigale tammuma ja efetseid olukordi nautima. Millal filmi tegijad mõistavad et selle 10 minutise põmmutamise seeria jooksul tegevuses ju mitte miski edasi ei liigu.
Kuigi pean tunnistama et hotelli kaaluta oleku hullamine oli efektne.
Punutigi siis vaataja jaoks kolme-neljakordne reaalsuse ja unenöo kiht. Mõte suurepärane, kuid selleks ajaks suutsin ma olla juba ka pisut tüdinud.
Kui nüüd Di Caprio kahe viimase monumendi vahel valida, siis kuigi "Shutter island" polnud nii efektne ja oli sisult suht etteaimatav..eelistaks ma seda lugu iga kell..sellele "Alguse" loole. Scorsese suutis jääda stiilseks ja väjapeetuks..ilma et oleks laskunud punnitamisele. "Alguse" stsenaristile tuleb anda au..põnev töö igal juhul.
Pisut arusaamatuks jäi vanameistri Michael Caine osalus..selle lapselapsi hoidva vanaisa kaks lauset oleks võinud ära öelda iga teine vanamees, miks selleks oli vaja sir. Caine tüüdata
Efektne..pikk..intrigeeriv..tabamata ime.


No comments:

Post a Comment