Monday, November 30, 2009

Missing (1982)
















Hapukurgi hooaeg jätkub ja ma saan vaadata taas vanu filme..tore, sest ma palju toredat leidnud. Jälle üks suurepärane film Nixoni aegsest ameeriklaste kuldajast ..kus topiti oma nina igasse maailma riiki, kus huvid mängus olid. Noormees kaob Panamas ja abikaasa koos isaga hakavd teda otsima. Aeg on karm, kus inimestele saab öelda mis tahad ja teha mis tahad. Kui vaja kaob inimene ära, kui ei taha ei leia ka laipa üles. Kui vaja saab miskit korraldada..ja leiame laiba. mida matta Neid aegu tagasi ei igatse..parem juba siis rootsi steriilne ühiskond. Jack Lemon teeb oma elu rolli..imekaunis Sissy Spacek on minu arust üks ameerika filmiajaloo andekamaid naisnäitlejaid. Suurepärane ülesehitus ja montaaš..head rollid.
See film 8 ja 9 vahel minu jaoks.. Super poliitiline thriller.Soovitan raudselt

Invasion of the Body Snatchers (1978)
















Lahe lugu 70ndate. lõpust. Ma ei aja meelega Philip Kaufmani filme taga, kui alguse tiitrid jooksid siis ehmatasin isegi. Et vaata aga Kaufman jälle. See aeg oli filminduses tore..üldine lina pildi atmosfäär oli üles võetud nagu "Blow upis"..
Aeg kus naised ei kandnud rinahoidjad ja mantlid olid lahedad. Sel ajal osati õudukaid teha. Seda aastal 2009 vaadates oli see lugu endiselt neetud hirmus, välja tuleku aastal võis see olla hirmu pseudonüüm.
Donald Sutherland..kui te arvate et Keefir Sutherland on staar ..siis visake pilk sellele filmile. Donald oskab kõigele lisaks ka näidelda.
Lugu sellest kuidas limukad maailma vallutavad..kui magama jääd panevad nad su keha pihta. Minust kindlasti resistance staari ei saaks anaksin peale 24 tundi alla...
Filmi lõpus oli vaid küsimus..mis sai Robert Duvalist, kes filmi alguses pargis preestri rüüs hirmsa hooga kiikus koos lastega.

Saturday, November 28, 2009

Namgeuk-ilgi (2005)



















Müstiline lugu ..mis jäi mind kummitama. Ma ei tea kas olen ma nüüd "kallutatud" aga Pil-Sung Yim filmid mõjuvad mulle. Teatraalne lugu lumistes välitingimustes (kõlab nagu film mulle)..mehed artikas loodusega mässlemas. Lugu sellest kuidas nädalaga inimene muutuda võib. Samas kogu looga jooksis kaasas müstiline lugu 50 aastat tagasi samas kohas Inglise ekpeditsioonist, mida meie tänapäevane lugu kangesti korduma kippuma kipub. Igatahes ma vaatasin ja imestasin ja olin lummatud. Kui keegi ära vaatab ja karjub et se oli ju sitt film ..siis ei solvu (kuid oleks tore kelleltki muljeid kuulda)... Mulle meeldis

The Right Stuff (1983)


















Monstrum..üle kolme tunni kestev Philip Kaufmani saaga ameerika lennundusest ja esimestest astrounatidest peale teist maailmasõda. Nii võidujooksus osalevatel venelastel, kui ka jänkidel on insenerideks saksa teadurid.. (see fakt filmist ajas muigama) . Lugu ise on üle kolme tunni pikk..patriootlik..vaimukas..heade näitlejaega (kes veel tollal noored)..selge Oscarieid taotlev lugu ajast, mil meile sellised filmid ei jõudnud. Olin filmi lõppedes pisut hämmingus..kuidas selline lugu on suutnud täielikult mu filmiteadlikusest mööda hiilinud.
Lahe aeg, kus inimestega tehti enne kosmosesse saatmist pööraseid-absurdseid katseid ja keegi ei virisenud. Kaufman asja kergelt võtnud..kui vaja teeb nalja..kui vaja on tegu draamaga..kui vaja oleme ka patriootlikud.

Ninja (2009)


















"Ninja Assasinsi" ootuses on väljaujunud jällegi terve hulk tegelasi, kes tahaks sama asja peal liugu lasta ja pisut teenida. Klassikaline halb film..mõttetu sisu ja tegelastega. Peategelane Casey ( see oleks nagu nuku nimi) näeb välja nagu noor Chuck Norris..jälgib hoolega et lihas oleks pingul ja tukk kammitud. Veel lippab seal ringi imelikes punaste kolmnurkadega nahktagidega müstilise sekti liikmed. Kes oleks pigem nagu rohkem kahjuks kui kasuks filmile. Sogavad nad niisama vett. Osavalt neile kapuutsid pähe susutud (järelikult et saaks sama meest mitu korda surma saata). Kui kakeluseks läeb siis pannakse film kiiremini käima.. Ja kes järgmisena molli saab..sätib ennast varakult valmis..Päris õudne ..
Ma nagu erti ei usu et Ninja assasin ise eriti parem saaks olema. Njaah tehnika peenem ,eelarve suurem, näitlejad sutt paremad..aga kas see nüüd kõike seda väärtuslikumaks muudab..ei tea.

Friday, November 27, 2009

Akira (1988)






















Verine täiskavanute multikas. Lugu tulevikust New Tokyost.. Tegu ei ole kahtlemata animatsiooni maailma joonistustehnika meistriteosega. Palju olulisema kohale ronib sisu ja tekkiv atmosfäär. Tegu oleks nagu looga mis oleks läinud liig kalliks,kui seda oleks pidanud tegema reaalis. Sisu olemas..imestada saab ka pisut jaapanlaste loogika üle..teemal uhkus ja sõprus. Tegu kahtlemata hinnatud looga selle šanri ausatajate hulgas. Kellede hulka ma ennast pärast seda filmi samuti veel kahjuks-õnneks nimetada ei saa.

Wednesday, November 25, 2009

The Mist (2007)



















Stephen Kingi raamatu järgi vändatud film. Stephen King on kohutavas halvas tujus olnud seda raamatut kirjutades..Igatehs suudab ta panna sind enamus oma tegelasi tõsiseslt vihkama ja ka rez. aitab sellele igati kaasa. Filmi helgeim hetk kui üks tropp eit surma saab. Teema ju lahe.. Supermarketisse jääb lõksu punt inimesi kes ei saa välja minna, kuna udus valitsevad maailma veidrad loomad. Pärle see kuidas üks tegelastest imestab , et kuidas küll kahe päevaga kõik tsilisatsioon ja eetika perse kukkunuks osutub. Ni see on..sellega ma olen nõus. Vaja oles vaid nädalat kaost..ilma elektrita näiteks, kui hakataks juba kõrisid läbi närima üksteisel.
Film oli kehvakse..Imdb kiitmiskoorile vaatamata. Näitlejad ja rezii töö B filmi väärilised. Lõpp oli lahe ..King elab oma sita tuju lõpuni meie peal välja. Lühidalt ..ära vaata.


Monday, November 23, 2009

The Gamer (2009)






















Selle loo sisu oleks ma nagu varem kohanud..väga ligidal "Surrogaatidele". Sci-fi lood on moes ja neid muudkui tuleb. Tore..mulle nad meeldivad..see meenutab pisut juba 50ndate Ufo paanikat-foobiat. Sellega seoses tuleb meelde Orson Wellsi kuuldemäng raadios..pärast mida ameeriklased kodudest käkaskaela põgenesid ja olid kindlas et Ufod on nüüd maabunud. Tänapäeva inimest on juba palju raskem lollitada..proovitakse kõike teadaolevaid nippe..montaaš on nii neetult tihe et mina 30 ndates inimene pudenesid nende rütmist maha, Kogu lugu ongi koletult hakitud ja "ebakvaliteetne" (ei leidnud paremat sõna). Mis on tore äratundmis moment mängurile..on nö. mängus olevad mõtetud tavainimesed..kelle programeerimisega tavaliselt vaeva ei nähta. Kes käivad nurgeliselt või käivad järjekindlalt vastu posti.
Mis veel..kui maailm oli Sims maailm siis inimesed vaid nussiksid. Üllataval küll aga ma olen isegi sellega nõus. Mis see mõttetu loom ikka paremat suudaks välja mõelda.

Gwoemul (2006)






















Kuna turul valitseb kerge hingetõmbe aeg siis saan tegelda ka vahepeal millegi muuga..hobiga. Hakkasin ajama ühe Lõuna-Korea mehe Joon-ho Bong jälgi. Sama mees kes tegi ühe mu lemmik loo "Memoires of murder". Kõike mida saada oli seda ka vaatan esimene mile leidsin oli siuke lugu..potti lastud limukast, mis kasvab päris suureks ja hakkab inimesi kiusama. Lugu oli kerge ja lõbus vaadata..mul on nende huumoriga kuidagi hästi. See on nii naiivne ja heatahtlik ..palju tuttavaid nägusid (veider väljend Lõuna-Korealaste kohta). Õnneks oli peretütar nutikas, teine peretütar Olümpiasportlane vibulaskmises jne. jne. Oleks ju kerge öelda et see oli nüüd jama ja maha visatud aeg..ometi ma pole sellega nõus. Kes siis ei tahaks vaadata "Lammas all paremas nurgas" ära.. Järgmine selle mehe lugu tuleb lumisest artikast..wohoo!

Thursday, November 19, 2009

Inglourious Basterds (2009)


















Film mis oli juba pool-kultus seisus ennem esilinastust. Nagu ikka palju kära enne filmi ja vaatama hakkasin vägagi kahtlustava eelarvamusega. Sest kellele siis ei meeldiks Tarantino (ükskõik mis ta ka siis teeks). Võimas!..see mees on oma nime väärt. Proovisin korra et mis oleks kui see nagu ei oleks olnud tema film..kohati isegi ei tunneks ära. Aegajalt sisse on pikitud nö- Tarantino nippe, mis teda samas reedaks. Üldine ride aga suht vaimukas ja neutraalne. Võimsad dialoogid (mida kohtab harva)..suurepärased rollid. usun et Tarantino on Hollywoodis nö. Mati Undi-Ingomar Vihmari staatuses , kõik näitlejad tahaksid temaga teha-lustida.
Kokku oli kogutud lahe kamp ..enamus saksa tuntud näitleja nägusid. Peaaegu lõpuni suutis geniaalset joont hoida Christoph Waltz uurijana. Üks mu lemmikuid sakslasi Daniel Brühl sõjakangelasena.Uhke roll oli kirjutatud Brad Pittile (keda ma eriti ei fänna argielus)..siuke ehtne iroonilselt kokku pandud viltuse näoga lame-loll jänki, kes avastanud et ta üks esivanem vist oli cherokee.
Masside hulgas liiguvad jutud et äge..lõikas haakristi otsaette ja võttis skalbi..see kõik väline mis filmiga kaasas käis. Tegelikkuses oli seal ikka palju enamat. Peen lugu.

Night at the Museum: Battle of the Smithsonian (2009)




















Teine osa.. Lenne igakord vaatab mind kahtlustavalt kui ma irvitan selliseid filme vaadates omaette. Tema pilgus pisut mure ja etteheidet. Nii üllatav kui see pole ..see oli naljakas. Mul ihu..närvid vajavad naudivad sellist meelelahutust-puhkust meeledi. Baskini teatris oleks mul piinlik aga sellised filmid mu meeltele meeldivad.
Vaatasin lõpuni ja naersin rohkem ,kui "Hangoveri" ajal. P.s. mul on tunne et see on esimesest parem. Kuri s'i susistav vaarao on geniaalne ja vaimukas.
Aeg ajalt tuleb ennast ikka paaril korral nö. välja lülitada :kui hakatakse jahuma ameerika mõtetu-olematu ajaloo üle, filmis mingid liini hakatase ajama. Tehke nalja raisk! Ja juba nad läevadki edasi. Tore oli.

Wednesday, November 18, 2009

L'instinct de mort (2008)

















Mul on läinud halvasti prantsuse filmidega. Godardi jaoks ma olen vast liiga saamatu..naljadlood tunduvad pinnapealsed. Tunnistan et olen nautinud "La Haine" ja "Amelie'd". Hiljem olen veel katsetanud mitmeid erinevaid variante..suht tulemusteta. Nüüd siis vaatasin minagi prantslaste gangsteri saaga ära. Materjali oli üle nelja tunni (2 dvd'd)..tekkis selline tunne nagu noorukina kui üks pühapäeva hommik panin teleka käima ja soome tv näitas Woodstocki..terve päeva ma toimetasin oma asju ja see doumentaal muudkui käis ja käis.
Hakkas see lugu väga entusiastlikult mu jaoks..fantastile Vince Cassel ja veel lahedam vananev Depardieu (kes oli eriti cool). Pärast 3 tundi tundsin et hakkan väsima..peategelane ju ei muutunud ja hakkas mind tasapidi tüütama oma rumaluse..naeru ja kuulsusejanuga.. Hakkasin juba lõppu ootama..siis see ka tuli. Kuid lõpus kui kõik oli möödas oli mul ometi peategelasest kahju. Igaljuhul au tegijatele!

Sunday, November 15, 2009

9 (2009)

















Ma ei saanud päris hästi aru, kellele see multikas tehtud oli.. Laste jaoks liiga paljud "surid"..täiskasvanute jaoks oli pisut lahja. Mida ma tõesti hindan on visuaal..detailid..atmosfäär. See kõik oli raamides püsiv ja kvaliteetne. Mille üle jaurata tahaks oli sisukus. Äkki oli häda selles et ma ootasin palju enamat, sain aga nukkudega action filmi. Selgelt liig üle-pushitud lugu. Uhke Tim Burtonlik atmosfäär ja vähe sisu. Multika puhul ei saa samuti allahindust teha. Seal on sama raske teha lugu mis imeks algusest-lõpuni. Kui lugu ära laguneb ,on nõrk..siis saab vaataja sellest samamoodi aru nagu tavafilmis.

Saturday, November 14, 2009

Detsembrikuumus (2008)






















Ja eesti filmide päev jätkus. Palju kiidetud "Detsembrikuumus" oli palju julgust juurde saanud peale "Mina olin siin " vaatamist, et ehk polegi halb film...oli halb! Miks ma peaks allahindulsega filmi suhtuma..kui tegu on eestis tehtud filmiga? Ei peaks.
Oli kulutatud üsna palju raha ja laskemoona. Hale on see kui eestlased püüavad rekvisiitidega taastada 20 ndate tänavapildi. See on jäänud endiselt samale tasemele mis see oli juba "Kuulsuse narride" telelavastuses.. Kuulutuste post ..üks kaless sõidab..üks lapsevanker..räbalatesse riietatud laps. Kõik on nii läbinähtav. Veel puud vaid pime kepiga, siis võiks sama ka saata otse muusikali lavale, kus alati oli tänavapilt ühesugune. Ja muidugi eestlane actionis..püssiplärts nõrk..tossu tuleb liiga palju..kukub nirult. Venelased muide selle kunsti ära õppinud (paljuski muus jääb veel vajaka).
Telelased: Tahaks kiita vist Liisi Koiksoni..vähemalt ta oli tubli ja püüdis miskit teha. Mis välja tuli sarnanes küll pisut kooliteatriga..aga ta püüdis. Tema õnn see et ta neetult fotogeeniline. Teine uus mees filmides minu jaoks Tambet Tuisk. Teda tahaks aina rohkem näha filmides. Ülejäänud ..eesti superstarid olid veidrad. Mul on siuke tunne et rez. ei oska näitlejaid filmides kasutada..ma olen kindel et neis on tegelikult palju rohkem olemas. Või ei oska näitlejad filmi keelt. On küll erandid..Kukumägi ja Kark. Viimasel oli küll seekord liiga palju teha lubatud, teda polnud ohjeldatud sugugi ja pakkus nati üle.

Mina olin siin (2008)


















Läksin selle filmi kallale suure eelarvamusega. Vilbre mis teinud seni olnud suht suurepärane..aga stsenarist oli teine "targutaja-esteet" Raag, siis lõi mulle pidurid peale. Eesti filmide puhul raskus see et sellega seotud on kuidagi isiklik. Sa tead neid kõiki kes kaamera ees ja taga..ja kõigele selle juures objektiivset hinnangut anda suht keeruline. Nii hakkasin ka selle filmi alguses kohe nokkima..et näe targutaja-esteet ..vitutanud montaaši ja üleehituse "Trainspotingust", peegli ees stseen "Taxi driverist". Kui aga lugu hoo sisse sai ja lisandus Tambet Tuisk. Läks elu lahti..Tean et eesti kollasele kirjandusele meeldib kuidas eestlased filmis kepivad..siis saab ju pärast teha intervjuu..et kuidas oli mr. X voodis siis olla? Mul aga tekkis taas tõrge (küll on mul neid palju), et kas seda on nüüd vaja. Kõik oli tehtud esteetilselt ja ilusti, aga kas see nüüd oli seda väärt (ohverdati ju selleks üsna palju). Ma mölisen taas liiga palju. Film oli hea..eriti eestlase kohta.
P.s. Prangel oli kohal.

Pandorum (2009)























Hea tatine lugu..keskkonnas, kus päikest ei ole. Võtted oleks nagu toimunud linnahalli keldri ja pööningu koridorides..lisatud oli vaid paar ust. Kui aus olla siis jäi minule palju arusaamatuks. Nagu ka sellel plakatil..a la. keegi tegi valmis ja siis üks ütles et lahe..ja nii see jäigi. Püüti..seda ette heita ei saaks. Mulle püüti selgeks teha ja siis prooviti veel üle selgitada, et mis toimus-juhtus. Ja siis hakati veel vigurdama , et paha on hoopis teine. Igatahes suutsid nad mind totaalselt maha raputada järje pealt. Nii jäigi emotsiooniks Linnahalli koridorid ja kiirelt liikuvad..röökivad muteerunud olendid. Äkki see oli hea film? Peaks uuesti vaatama?..nu ei kipu. Fuck it!

Thursday, November 12, 2009

The Limits of Control (2009)
















Jarmuch on tagasi. Jarmucht kas vihatakse või... Inimesed kes on Aki Kaurismäki austaja , see peab tavaliselt lugu tema ameerika sõbrast ja kolleegist. Filmis teeb ka seekord Jarmuch kerge kummarduse Akile, kui on sissekirjutanud ühe lause. Et keegi soomlane tegi kunagi ühe hea filmi klassikust "La vie de Boheme'st".
Film oli tõeliselt lummav. Rahulik-aega on film. Hämmastusin juba esimese 15 minuti jooksul, kuidas saab vaikivat taksosõit nii "ilusti teha". Kui keegi eesti kunstnik sellise asjaga oleks maha saanud oleks ta kevadel Veneetsia biennaali suunas uhanud. Ja türgi festvalil aukirju noppinud..(Postimees oleks sellest kirjutanud a. la. eestlane võitis festivalil Tarantinot). Braavo operaatorile..kes võttis kuidagi kummaliselt..liiga vasakult..liiga alt..liiga kaugelt. Aga see mis oli..oli ilus.
Kui keegi habetunud boheem tellib kohvikus kaks ekspressot eraldi tassides..siis teate mis filmist see võetud on. Kõik filmis kordus..see rahustas ja oli meeldiv (a la. Nymani muusika..mis muudkui kordab ja kordab..kuni ta hakkab sulle meeldima). Teine kordus mida kõik inimesed kellega meie peaosalne kohtus temalt küsisid.."Ega sa juhuslikult pole huvitatud..siis järgnes..muusikast-seksist-maalimisest-filmidest.
Kuna peaosaline oli tööl..siis ei näidanud ta millegi vastu huvi.
Teine hämmastav moment. Kõik tegelased kellega peaosaline kohtus olid "elus", "kolmemõõtmleised" , huvitavad ja seksikad. Tavapärase mõttetu fasaadide kõrval, mis me tavaliselt filmides näeme.
Kuula muusikat..hästi kirjutatud ja sobiv. Filmi lõpus kohtume Bill Murrayga..kas tema kui näitleja sellele filmile ka kasu toob..ei ole kindel. See oleks võinud olla keegi teine.
Filmi lõpus tekkis palju mõtteid..mis ajasid üksteist taga. Muide see teine fenomen teatri ja filmide juures..millest vahest nagu aru ei saa ,või on nad sind "maha raputanud" sa ei saa aru..mõtteid aga muudkui vaadates tekib..sageli hoopis muudest asjadest. Tahaks vahepeal öelda stopp..oodake ma tahaks vahepeal rahus mõelda, aga nemad läevad edasi muudkui.
Tuli tahtmine vaadata "Ghost Dogi" uuesti..millest samuti läks noorukina palju kaotsi..Muide see film Tabasalu säästuka riiulis Dvd'na olemas. Ja põmmpea kes selle "kogemata" ostab vannub kurja et perse need säästuka filmid ei kõlba ikka kuhugi.
Vabandust ..mulle see "Limits control" meeldis.


Ink (2009)















What a ...? Kui vaatasin Imdb's kommentaare selle filmi kohta ja vaatasin üldist hinnet..siis olin ma tõsiselt hämmingus. Olen peaaegu kindel et see oli a la selle positiivse oli seal kokku ladunud "keskerakonna noortekogu" kätetöö. Sest film oli kohutav junnimine..millel ei olnud saba ega keha. Oleks mul selle loo rez. võtta olnud. Oleks ma küsinud..Mis asi see oli? Mis te oma "teosega" mulle öelda tahtsite?
Kui leiate ennast samasuguse dilemma ees Imdb lugusid lugedes..siis rahunege. Te ei ole lolliks läinud..see film oli kohutav pask. Enamus võtteid mis seal filmis kasutati oli kusagilt kokku roogitud ja varastatud. Mul ei ole plagiaatide kohta mitte midagi, varastage-kasutage..aga sellise kehva filmi puhul tahaks aga lihtsalt veel iriseda.

Sunday, November 8, 2009

The Hangover (2009)




















Neli meest Vegases..poissmeeste peol. Klassikaline komöödia algus..sünopsis. Nu igatahes on sellest loost palju räägitud. ja a la ikka oled näinud või..funny as hell!
Põdesin ise vaatamise päeval pohmakat üle mitme kuu..arvasin et nüüd asjakohane teemasse süveneda. Tulemus:
Punt oli lahe (eriti keegi Zach Galifianakis)..karakterid toredad. Romantilist jama polnud..ja samas ka korraliku pohmakat polnud. Oli vaid gramm tugevam film kui klassikaline ameerika päritolu komöödia jant (Ameerika pirukas, Best friend wedding jne.)
Kasutati ikka neid trikke mis alati..kui filmi alguses äi annab läikiva retro mersu ja loeb sõnad peale, siis ju läheb sellega miskit perse. Kui värdjas loll elukaaslane vingub muidu toreda mehega filmi alguses , siis jäetakse see filmi lõpuks maha.
Tore üritus..kuid hing ihkab pisut rafineeritumat huumorit. Kahju et tänapäeval oma Monthy Pythonit pole ja ka Woody Allen vanaks jäänud.
Ou mai good..neil produtseerimisel Hangover 2, mis peaks tulema 2011. Nüüd kadus ka viimane respekt.

Godspeed (2009)

















Pean alustama taas eemalt..Mis on selles süüdi et ma sellist filmi vaatan? Filmi milles Imdb's rating puudub sest 5 inimest pole viitsinud seda hinnata. Oleme ausad..põhjused labased. Tegevuskoht Alaska (sellega sain tünga olid küll imeilusad vaated ja avarused..aga lund ei olnud). Filmis mängis naturaalne nais-punapea..ee.. kõik. Asi oli halb, kuid samas iseenesest mitte lootusetu..
Mina jäin täiesti uskuma et sellises kohas kus sul naaber kaugel ja püssist lasknud sama kaua kui potilgi ise käinud..muud autot peale pickup trucki näinud pole, ega siis see kõik kokku inimesele mõjumata jää. Saamegi siukse poolmetsiku inim-looma, kes nö. normaalsesse ühiskonda (seal kus enamus mõtetuid tõpraid liikleb ja elab k.a. ma ise) ta enam ei kõlbaks.

Thursday, November 5, 2009

The Maiden Heist (2009)























Muuseumis töötavad vanamehed saavad teada et nende lemmik ekspositsioonid kolivad Taani..ja tahavad selle mis nende arvates neile kuulub ära päästa-varastada..
Kokku saab sellest siuke kogupere lugu mida meie kõigi lemmik võiks enne jõule..jõulude ajal..ja ka peale aastavahetust korra näidata. Ükski nimekast mehest nagu ei võtaks seda lugu tõsiselt kahh..another gigg. Kuigi võimalusi nagu oleks..Walkeni karjääri tipuks jääb mulle episoodid peata ratsanikus ja Pulp fictioni Golden watch mees..
Macy kellel võimalus mängida ässa turvamees , tänu kellele on Grenada selline paradiis nagu ta parasjagu on. Tuntud headuses (tänamatu väljend)..esineb Morgan Freeman. Marcia Harden näeb natuke liiga hea veel välja et Walkeni abikaasat mängida.