Thursday, November 19, 2009

Inglourious Basterds (2009)


















Film mis oli juba pool-kultus seisus ennem esilinastust. Nagu ikka palju kära enne filmi ja vaatama hakkasin vägagi kahtlustava eelarvamusega. Sest kellele siis ei meeldiks Tarantino (ükskõik mis ta ka siis teeks). Võimas!..see mees on oma nime väärt. Proovisin korra et mis oleks kui see nagu ei oleks olnud tema film..kohati isegi ei tunneks ära. Aegajalt sisse on pikitud nö- Tarantino nippe, mis teda samas reedaks. Üldine ride aga suht vaimukas ja neutraalne. Võimsad dialoogid (mida kohtab harva)..suurepärased rollid. usun et Tarantino on Hollywoodis nö. Mati Undi-Ingomar Vihmari staatuses , kõik näitlejad tahaksid temaga teha-lustida.
Kokku oli kogutud lahe kamp ..enamus saksa tuntud näitleja nägusid. Peaaegu lõpuni suutis geniaalset joont hoida Christoph Waltz uurijana. Üks mu lemmikuid sakslasi Daniel Brühl sõjakangelasena.Uhke roll oli kirjutatud Brad Pittile (keda ma eriti ei fänna argielus)..siuke ehtne iroonilselt kokku pandud viltuse näoga lame-loll jänki, kes avastanud et ta üks esivanem vist oli cherokee.
Masside hulgas liiguvad jutud et äge..lõikas haakristi otsaette ja võttis skalbi..see kõik väline mis filmiga kaasas käis. Tegelikkuses oli seal ikka palju enamat. Peen lugu.

1 comment:

  1. Enne seda oli viimane Tarantino kogemus "Death proof" ja see mulle väga ei meeldinud. Liiga pikad ja "nutikad dialoogid". See film... no ei ole mul mitte tuhkagi asjalikku öelda. Väga kõva film. Müts maha Tarantino ees.

    ReplyDelete