Monday, February 17, 2020

Star Wars: Episode IX - The Rise of Skywalker (2019)

https://www.imdb.com/title/tt2527338/?ref_=nv_sr_srsg_1


Kas oleks aeg lõpetada? Star Warsi algus ja edu tuleneb kindlasti esimesest kolmest episoodist (ehk siis 4.-6.). Edasine on saagikoristus suurepärase seemne pealt. Star warsi fännid on tublid ja truud, lase uus lugu välja, siis tullakse kindlasti kokku ja oodatakse 2 tundi millal see surisev mõõk helendama pannakse. Ma ise kaasa arvatud.
Kui episoode 1-3 pean ma ikka täielikuks fiaskoks , siis nüüd viimase triloogia esimene osa, ehk Episod 7 oli üle ootuste hea. Stilistikalt ja pildiliselt mindi tagasi 4.-6. episoodi väärtuste juurde ja see töötas. Kinost välja tulles olin positiivselt üllatunud.
Nüüd 9. puhul oli vaja otsi kokku tõmmata ja kõik kes veel elus ekraanile toimetama, kas siis kepi najal või ilma, et siis veel korra kummardada. Ühe tegelase puhul pidi tema surma puhul ta koguni virtuaalselt joonistama. Hädas oldi ka stsenaariumiga, või õigemini kohutsusega kuidagi otsad kokku tõmmata ja et kõik korra sõna saaksid. Kohati mõjus see naljakana kuidas sureti ja ellu ärgati taas, nagu Shakespeare näidendis.
Mängiti selle peale et mina vana fännina saalis iga kord toolist kargaks, et näe see Lando ka elus.
Lõpus kui taaskord läbi ime napilt pääseti plaksutati ja kallistati palju ja kaua, küll kangelastele küll iseendale, küll surnutele. See meenutas pisut epsiod 6. tüütut lõppu karvaste väikseste loomade juures, kui surmatäht oli taevast alla lastud.
Mida mas siis ootasin? See on täiesti õigustatud küsimused. Kui vanad tegelased oli ekraanil tüütud , siis noortele tuleb siiski au anda ja neid oli tore vaadata Kylo Reno, Finn, Rayd oli täiesti tore vaadata.
Üks märkus veel. Kui sa midagi hirmsasti varjata soovid paistab see palju rohkem välja kui seda mitte tehes. Nii juhtus ka kui prooviti Poe'd toppida kuskile mätta otsa kui Ray'ga suhtles, et pikkuse vahet naise kasuks miskit moodi varjata.
Kas läheksin veel ühte Star Warsi episoodi vaatama? Muidugi!



No comments:

Post a Comment