Thursday, February 13, 2020

1917 (2019)

https://www.imdb.com/title/tt8579674/



Pole ammu siia miskit lisanud. Täna järgi lapates tundus täiesti meeldiv arhiiv.
Filme on vaadatud tegelikult küll. Arvuliselt vähem, kuid järjest rohkem küll kinos ja norides juurde labast-kvaliteetset meelelahutust suurelt ekraanilt. Üks raskemaid kliente keda kinol raske õnnelikuks teha. Kvaliteet filme ei vaata ja nõuab selle asemel mainstream filmidelt korralikku kvaliteeti. Filme mis oleksid kergesti seeditavad, samas muljet maha jätvad.

Palju kiidetud 1917 jätits millegipärast puutumata. Algus kui mehed kahekesi tuijasid jättis ikka väga veidra mulje, roomasid traatide vahel jalutasid võsas oksi murdes ja muudkui latrasid.
Meenutas ühte vana John Wayne filmi kus mees II maailmasõja loos, terve filmi sõitis sõjaväe osas jeebiga ringi ja rääkis erinevate inimestega.

Kui peategelane üksi jäi, siis nagu olukord muutus. Kadus dialoog ja algas pealtnäha sisutu mähmerdamine nii tema kui moraalitute vaenlaste suunast. Mida jälle teada ja kinnitatud sai oli, et kui mõttetu sõda ikka on. Kahju sadadest-sadadest noortest, tsiviilisikutest kes poliitikute tegemata töö eest oma elu pidid jätma Belgia- Prantsusmaa pasas.
Meeldis ka ühe noormehe märge julmalt maha raiutud õitsva kirsipuude aia kohta, et ääh neil pole häda midagi nad hakkavad ise uuesti kasvama.






No comments:

Post a Comment