Friday, January 6, 2012

Moneyball (2011)



Spordifilm ja pesapallist, kus peaosas Brad Pitt. Ei kõla just ahvatlevalt. See pole sul film mehest kes Facebooki tegi.
Alarahastatud teamil ei jää muud üle kui võtta ette statistika ja süsteem ja selle järgi uus meeskond kokku panna.
Brad ise oli ikka kuradi tubli. Vaatas seekord koguaeg kaamerast mööda oli vaoshoitud ja kaalutlev..ja kortsud silmade nurkades sobivad talle.
Mulle spordifilmid meeldivad..(enamus naisi vihkab neid..nagu enamus mehi romantilisi komöödiaid)..spordifilmide puhul ma annan palju andeks. Seekord polnud põhjust suuremeelset mängida..film oli hea.
Peale Pitti sai teha oma elu rolli melanhoolne koomik Jonah Hill, kel tuli suurepäraselt välja nohikust analüütiku osa. Samuti Philip Seymour Hoffman keda topiti vahepal kõvast pea osadesse sai näidata seda milles ta on üks maailma parimaid..karakternäitleja, sutsaka tegija (eestis selleks Aleksander Eelmaa). Nii head-ehedat peatreenerit ei ole mina filmis varem näinud.
Spordifilmid on toredad..soovitan üksi kodus vaadata. Saate emotsionaalsemaid hetki-võite tagasi kerida ja uuesti vaadata. Pisar saab joosta emotsionaalsel hetkel. Ilusti istusin vagusi 2.5 tundi ja vaatasin ära. Peategelane ei suutnud ühtegi mängu ei lives et telekast vaadata ja ma mõistsin teda. Ka mina panin kodus kunagi teleka kinni kui lemmik meeskond mängima hakkas. Ja hommikul jooksin uudiseid lugema.
Ameerika sport on lahe busines..seal pole miskit püha. Mehi müüakse ja vahetatakse nagu kosverve või muud tarbekaupa. Iga aasta on uus võitja meeskond. Ei pea eurooplase kombel piinlema ja lootma et see kuradi Messi lõpuks kaotaks.
Geniaalsemaid hetki filmis kus mehed vaatasid kuis üks paks mees lõi home runni..ja jooksis..libises ja kukkus ja roomas siis esimesele pesale tagasi. Pesavaht õnnitles ja ütles talle et kuule kutt..mine edasi sa lõid just home runni.
Mille peale mehed küsisid üksteiselt,,et kuidas on võimalik mitte seda ala armastada-fännata. Ja sel hetkel oli neil tuline õigus.


No comments:

Post a Comment