Friday, January 29, 2010

Informant (2009)


















Matt Damon on ennast ette võtnud. Tundub nagu oleks mees saanud uue agendi..Oscar nominee creatori. Igatahes on ta hakanud valima rolle, kus saab hullata oma kehakaalu, välimuse, aktsendiga (head eeldused et Oscarile kandideerida). Peab tunnistama et ta näeb "suurepärane " välja. Lugu ise õpetlik.
Edukas ärimees kes teenib 350 000 ameerika raha aastas otsustab et seda ikka neetult vähe ja ambitsioonil tõusta AMD juhiks tuleb kõik vahendid käiku lasta. Pataloogiline valetaja hakkab tööle, ise arvates on kohutav andekas ja kaval , sest tema on Tom Cruisega "Firmat" (tore film..eriri koht kus Tom Cruise jookseb) näinud. Lõpuks valetab meie peategelane kõigile :oma naisele, FBI'le, oma advokaadile, sõpradele , töökaaslastele. Samas on ta piisavalt edev et kolmandat versiooni rääkida pressile. Lõppeb see kõik..vaadake ise. Lugu kestis minu jaoks liiga kaua ..oli tahtmine öelda et aitab küll..selge..lõpetame ära. Rez. Steven Soderberghilt oleks oodanud tugevamat lugu.

Possible Worlds (2000)














Skisofreeniline lugu. Mees kellel varastatakse aju.. Hakkame siis nägema veel aega mil mees liigub ja tegutseb. Mees kes olnud ja on mitmes (tuhandes) kohas korraga. Kohtub ühe ja sama naisega..siis ilmub keegi teadlane kes püüab mulle tekkinud olukorda selgitada. Teeb sellega olukorra veel segasemaks minu jaoks. Siis veel kolmas liin..noor ja vana dedektiiv kes ajuröövi uurivad. Vahele geniaalseid kaadreid ja leidlikke kaamera nurki. Peaosalisi kaks nedega olnud aega tegelda, teatraalne lugu.
Pingutustest hoolimata, jäi see kõik minua jaoks kaugeks. Ma olen lihtne inimene ja ei salli keerulisi asju..:) Veelkord: Kunst ja hea (film, raamat, etendus) ei pea olema nii neetult keeruline, paatoslik, pingutatud.
Või oli minul täna halb päev?

Thursday, January 28, 2010

Mad Max Beyond Thunderdome (1985)


























Ja õhtu jätkus. Koos selle looga lõppes me edukas saaga. Kui Bondi filme saab alati uue teha siis Mad Maxile oli see viimaseks piisaks karikas. Mel Gibson on moondunud meheks keda me teame ka 20 aastat hiljem pea samasugusena. Produtsendid on kolmanda loo ajal peale surunud , et film peab olema vaadatav ka lastele, paljast tissi enam ei tohiks olla, palju lapsi, haiget saavad vaid halvad. Ja kokku saigi multikas, Indiana Jonese hale koopia. Tegevus muudkui kulgeb ja meie kangelane satub järjest uutesse situatsioonidesse, millest ta siiski auga välja tuleb.
Trigooliaga juhtus siis selline lugu..mida osa edasi seda hullemaks asi läks, seda rohkem raha raisati, seda rohkem taheti vaatajale meeldida. Ja läkski kaduma see esimese osa võlu. Vähemalt saime sellest triloogiast Mel Gibsoni.

Mad Max 2 (1981)


















Ja läksin samal õhtul oma kavaga edasi ja võtsin ette kindlasti kõige kuulsama Mad Maxi, kus oli tead küll se lennukiga mees ja siis see hokimaskiga musklites kuri. Mel Gibson on nende paari aastaga kõvasti enesekindlsut juurde saanud ja näitab juba tõelist Hollywoodi potensiaali. Tegijatele peab au andma. Esimese episoodi fännid ei pea samuti pettuma, maailamalõpus valitsev julmus on lahti pääsenud ja Max on õige mees sinna ühiskonda. Endiselt võib panna kinoplakati peale sildi.."Alla 14 aastane ära ilma vanemata tule!"

Mad Max (1979)



















Vat nüüd tegin ennast totaalselt lolliks. Sattusid kätte kõik kolm Mad Maxi..hakkasin siis uhkelt-ülbelt otsast meeldetuletuseks neid läbi vaatama. Ja ma ei mäletanud esimest osa..kindlasti olin seda tiinekana soome televisioonist vaadanud aga täelik mäluauk. Tegu on kindlasti parima Mad Maxiga..tõeline Punk film. Pisut ujeda olekuga noor Mel Gibson, kes näitab vaid virvendusi oma hilisematest stampide arsenalist. Julm film., ropp film. Naistest-lastest sõidetakse sikliga üle..vägistatakse..tapetakse. Vere himulised ärge veel jookske. Verd ei näita, kuid seda lugu oli "kõhe" vaadata. Pisut meenutas ka see Alieni esimese osa fenomeni... oma üles ehituselt. Nii et kontrollige üle , kas olete kindel et olete kõige esimest Mad Maxi näinud.

Tuesday, January 26, 2010

Swiri (1999)
















Lõuna Korea meeste film. Olen juba mõnda aega Lõuna-Korea filmide vaataja olnud. Seekordki kokku aetud selle maa kaunimad..edukamad..parimad..kuulsamad näitlejad et teha hitt. Lõuna-Korea filmide võlu on see et nad ei ole "papist"..mitte päris täiuslikud-tehnilised.
Seekodsel lool oli pisut juures propaganda mekki..spioonikas Põhja ja Lõuna-Korea agentide vaheline madin. Kusjuures Põhja-Korea mehed julmad ja teevad kõik oma treeningud vihmasajus. üldse sajab Põhja-Koreas sitaks rohkem kui Lõuna-Koreas.
Kui sul aasia film meeldib, siis vaata ära.. p.s. Kang Ho-Song on kohal

Rushmore (1998)















Wes Anderson on kõva mees. Oli minulgi aeg ära vaadata tema varasem lugu. Mees on aktsentide koguja..Briti, Šoti, India ingliskeele täiuslikult ja mõnuga räägitud aktsendid. Peaosaline käis mulle pisut närvidele..vastik närviline 15 aastane poiss. Sama peab Bill Murray olema õnnelik et see rez. ta leidis (või vastupidi). See pisut mahakäinud "Ghostbustersi" staar tõeliselt särab Wes Andersoni lugudes. Koht kus lapsed lastekorvpalli rõnga all mängivad korvpalli ja Murray efektse bloki paneb, oli efektne. Kindlasti kvaliteet film, kui see oleks samas nagu Wes Andersoni soendus ületamatuks Royal Tennenbaumideks.
Kummaline..? Vaja on vaid perfektset briti aktsenti et naine oleks juba seksikas.


Sunday, January 24, 2010

The Men Who Stare at Goats (2009)

















Clooneyl on olnud väga viljakas aasta seljataga..või on ta mulle sattunud ja järjest. Temaga samas mõnus..ei midagi geniaalset aga närvidele ka ei käi. Hea turvaline valik. Näitlejate brigaad tõeliselt võimas Spacey, McGregor, Clooney, Jeff Bridges. Ja kogu intro sellele filmile minu jaoks oli hea pilt loodud , et nagu oleks Coenide filme copytud. Siis nagu vajus kogu liivaloss kokku..ei juhtunud mitte midagi. Lõpuks olin nõutu , sest ei suutnud enda jaoks tuvastada kumb nüüd alt vedas ka rez. või stsenaarium (kaldun esimese suunas).



Saturday, January 23, 2010

Lovely Bones (2009)























Peter Jackson tegi filmi ja keegi ei ole veel julenud Kääbimasterile öelda, et see oli nüüd küll paras käkk sul. Näitlejad olid ju head kõik Weisz, Wahlberg ja Tucci ise mängis kurja. Aga läks siukseks huina-muinaks ja sisemiseks sajoobiks kätte ära.
Kole asi.

Thursday, January 21, 2010

Püha Tõnu Kiusamine (2009)

















Mida perset! Algas lugu, esimene ja teine peatükk. Nu pisut kangutame ..must-valge ja puha, aga ma vist saan aru ja on päris tore . Pluss keegi ole veel isegi alasti ennast kiskunud..pluss Harri Kõrvits teeb oma asja väga hästi. Siis aga hakkas pihta..vahepeal kerisin edasi ..kui näitas kuidas mees üle põllu jalutas. Nu perse see sümbolite hunnik ja elus vaadatud filmid, millest kõigest tahaks sutse sisse lükata.
Siis rikkurite kabaree..võimas kunstniku töö ja atmosfäär. Lootus et nüüd äkki näeb ka vahepal filmi, aga ei järjest hullemaks. Läeb. Vahepeal hüüan, et keerakse seda neetud kunsti nuppu 90% vähemaks. Vaesed inimesed kes seda kinos vaatasid ja siis mitte munnigi arusaamata noogutades saalist lahkusid.
Soovitus..vaadake esimesed kaks peatükki ära ja siis pange kinni. kunst ei pea olema ju nii keeruline. Ja kui oma skisofreeniast loo tahate teha-ärge raisake sellele 16 milli ja kaks koera.
Mõnuga panen selle alla silid:"Eesti asi."

Un prophète (2009)

















Ei meeldi mulle prantslased ega ka vanglafilmid. Ometigi sattus mulle ette palju kiidetud lugu kus olemas mõlemad ..nii prantslased, kui ka vangid.
Vangla on koht , kuhu sattuda ei tahaks (äkki rootsi vangla ja kurja Svenssoni elaks mu perse üle)..aga eestis venelased..prantsusmaal araablased..jäle.
Klassikaline vangla lugu: pundid, autoriteedid, pederastid, crack, raha.
Alati imestan..miks vangid omavahel juttu rääkides neetult kahtlased välja näevad.
Kahtlemata kvaliteet toodang.

The Birth of a Nation (1915)
















Esialgu hämmastas mind Imdb madal hinnang sellele filmile. Interneti kasutajast vaataja võis olla hämmingus küll pärast seda filmi..eriti sisu poole pealt. Keegi ei heida nagu loole ette ,et filmikunsti seisukohaselt on tegu revolutsioonilise ja monumentaalse teosega..massistseenid, filmi pikkus, materjali mahukus, näitlejate üllatavalt hea mäng.
Film on tehtud aastal 1915..praegu on aasta 2010 ja murjam on USA president..irw. ajab muigama küll.
Lühidalt ..pärast Lincolni atendaati teatris saab võimule radikaal kes arvab et negritele tuleks täielik võim anda. Toimuvad veidrad valimised ja murjanid saavadki võimule..neegrid parlamendis (söövad kana, joovad viskit, keerutavad varbaid laua peal)..neegri kohus ..kus kohtunik ja vandemehed on murjanid (juba see mõte ajab naerma) jne..jne. Nu igatahes tuleb hiljem hobustel ja fanfaaride saatel Klu Klux Klanni mehed ja seavad korra maija ja saavad kangelasteks.
Murjaneid palju võtta polnud ja kui murjan pidi ka näitlema ..(kasvõi episoodiliselt) siis leiti selleks valge mees..kelle nägu kingaviksiga kokku tehti.
Võimas lugu ja ajab ikka naerma küll kuidas väärtus hinnangud muutunud. Hitler nuttis seda filmi vaadates kindlasti kohe.talle see nii meeldis.
Ja mina ütlen mõnuga lõppu sõna :Neeger..sest ma võin!

It's Complicated (2009)

















Jaa ma tean! Õudne kas pole..et ma selliseid filme vaatan. Selle filmi vaatamiseks peab vist olema üle 50 aasta vana.. sama kehtis ka vist "American Beauty" kohta. Igatahes minuni see film tollal ei jõudnudki. Käesoleva loo puhul tekkis huvi, et mida on vaja teha et saaks auhinnale kandideerida kui näitleja. Võimalusi kaks kas oled vigane-mökitav pederast-neeger või oled Streep või Eastwood ja teed seda mida oled alati teinud. Mis juhtus oli see et jätsin selle filmi pooleli (seda pole enam juba ammu juhtunud). Film mis orienteeritud naistele või teatud vanusele (kuhu ma parasjagu ei kuulu) ei lähe kokku minu diafragmaga.

Wednesday, January 20, 2010

Sherlock Holmes (2009)
















Tean et ei suuda olla selle filmi hindamisel olla piisavalt objektiivne, meeldib nii Sherlock Holmes, Downey jr., kui London.
Lenne vihas seda filmi juba traileri ajal..ütles et kui Conan Doyle seda näeks ..küsiks ta: "Millest see film räägib?". Pärast filmi jäi veider ja tühi tunne. Miskit oleks nagu kahe silma vahele jäänud..peaks seda kunagi uuesti vaatama. Casting on võimas..vana London imelilus..Guy Ritchie endiselt vormis aga viimane-otsustav filmielamuse nätakas jääb siiski saamata.

Up in the Air (2009)
















Tiinekad hoidke eemale, see on nüüd "Amigo" klientide romantiline film. Kus nooruse šarmi aeg möödas, siis on aeg ette võtta Clooney. Kõik naised ohkavad kui Clooney ekraanile ilmub ja naeratab. Siis tuli vaid leida vääriline vastassugu poole esindaja, kes oleks veel ihuliselt kadestusväärses vormis..ja voila valmis. Clooney hoolitseb ülejäänu eest.
Mees kes elab suurema osa elust lennukis ja lennujaamades..liigub linnast linna ja laseb inimesi lahti saab hakkama jamaga..armub. Sellest ei tule miskit head.
Super osa teeb hoopis minu arust klassikalist tõusikust tsikki mängiv Anna Kendrick..õnneks teda ka märgati vist.
Et nitte naisi ja romantikuid solvata saab 5 asemel 6 punkti.

Tuesday, January 19, 2010

Zombieland (2009)


















Algus oli uhke..kui tutvustas zombidega võitlemise reegeleid. Slow motion värgid..väga peen. Küttis igatahes ülesse, et nüüd hakkab tulema. Lugu ei olnud halb, aga sellest algusest ikka rohkem ei suudetud ..(seda võiks nimetada "Watchman" sündroomiks). Kellele aga meeldis pohmaka lugu, sellele meeldib ka see. Keskklassi, üle keskmise kiirtoit.
Bill Murray?..imelikud sutsakad sellel mehel viimasel ajal ..ka selles loos.

Monday, January 18, 2010

Fantastic Mr. Fox (2009)
















Nukufilm ja parim multikas mis ma eelmisest aastast näinud. Mul pole teleka ees tükk aega nii lõbus olnud. Peaks kohe uurima mida see rez.(keegi Anderson taas) veel teinud on, sest see oli küll šedööver. Kogu aeg juhtus midagi..kõik kes ka tagaplaanil olid ...olid tegevuses. Vaimukas..uhked karakterid.

The Box (2009)


















Esimene küsimus, et miks nii andekas mees nagu Kelly valis peaosalisteks just sellised näitlejat. kes ei pane vaatajl verd mitte käima. Vaid Frank Langella üle võib ta uhke olla..see mees võib vabalt Christopher Lee osad üle võtta..mahlakas vanamees.
Üks väheseid asju mis meeldis oli ajastu truudus. Ehe 70ndate lugu mis tehtud 2009...
Kunstnik ses suhtes ikka hea olnud.
Ja moraaliga lugu..ikka ja jälle sama tõde. Miljoni dollari nimel..mis iganes. Kes siis ei oleks. Ja ikkagi on eit see kes nuppu vajutab.
Näitlejate valik veider..film oleks võinud olla pool tundi lühem..Kelly on väärt rohkemat.

Wednesday, January 13, 2010

Disko ja tuumasõda (2009)















Teema tegijaid sügavalt puudutav ja isiklik. See paneb kogu selle loo käima ja hoiab ka elavana lõpuni. Tehtud ära ülimahuka arhiivimaterjali ja peene-osava montaašiga lugu. Dok kaadri. ja lavastusliku vahe oli pea ära tundmatu ja hästi kokku seotud. Ei olnud siukest karjuvat poosetamist kostüümide ja vuntsidega ,nagu teletornitorni ründamisest valminud loos.
Äkki mõjus ka pisut see et ma ise olen just selle sama aja laps-noor. Ilus töö.
Peaks kohe hakkma jälle taas soome TV'd. vaatama. Lõuna eesti inimene ja tänapäeva noor seda lugu ei usu.

A Serious Man (2009)


















Vendade Coenide uus lugu. Kui Fargos võtsin mehed Minnesota rootsi aksendiga ameeriklased ette. Siis nüüd otsustasid nad oma enda rahvuse juutide kallale minna. Seda kuidas ühesel tühisel mehel ikka kohutavalt sitasti läeb on nad osanud ka varem kirjutada-jutustada ja näidata. Lugu hea ja rahulik..Kogu see juudilik maailm minu jaoks oli pagana hämar ja hirmutav. Ei ole üldse üllatunud et Hitler paanikasse sattus.
Coenid ..see tähendab kvaliteeti. Seekord nad ei pooseta..ei kaasa hulga tuntuid nägusid, kes võtavad kutset Coeni filmi kui kutset veiderdamisele. Näitlejad on enamus juudilikult tuimad ja igavad inimesed, kuid see vaid loole kasuks. Loodan vaid et keegi ega miski ei solvunud selle filmi peale. Seda Coenid küll kindlasti ei plaaninud.

Tuesday, January 12, 2010

Smokin' Aces 2: Assassins' Ball (2010)


















Selle loo esimene versioon mulle meeldis. Meenutas nagu pisut "True Romancet"..väga palju relvi ühes toas koos , mis kõik tulistasid ja selle keskel ka veider romantiline liin. Igatahes esimene osa jäi mulle meelde.
Nüüd siis teine, eelaravamusega läksin peale. Üllatus-üllatus täitsa hää..karakteid toredad..üle keeratud. Siukse pool B filmi kohta ilusti üles võetud . Stsenaarium pisut nõrgapoolne aga polnud katastroof. Lõpu finaal peale finaali pisut üllatav.
Eelistan seda lugu iga kell ..Transporteri järjele.
Lühidalt..positiivne üllatus pajevikkude kataloogi.

Monday, January 11, 2010

Kelly's Heroes (1970)












Nagu ameerilaste teise maailmasõja "Robin Hood". Punt lõbusaid Thompsoni automaatidega poisse otsustab ära virutada sakslastelt kulla , et selle eest kodumaal Cadillaceid osta ja naisi scoorida. See oli popp 70 ndatel. teha sõjast naljalugusid ..("MASH" eesotsas). Kohal on Clint Eastwood isiklikult, Donald Sutherland (kes tundub järjest rohkem oleat mees kes oli 70ndate. tõeline staar). Vahepeal saab mõni võitluskaaslane missiooni käigus otsa, mis on kurb..õnneks aga niidavad me lõbusad kangelased maha tosina sakslasi järgmise valanguga. Mehed saavad endale kulla, viskavad juudi huumorit meenutavaid nalju.
Coppola vaatas selle filmi igatahes ära ja 5 aasta hiljem tegi filmi kus kasutas pea sama teksti..et me paneme muusika valjusti mängima sest meile meeldib see ja vaenlastel võtab see pasa lahti.

Freeway (2006)


















Imdb on seda filmi mulle toppinud ( a la vaata ka see ära) ja seda järjepidevalt. Nu mis seals ikka. Vaatasime ära.. See on film mis aegub..samal aastal kui ta valmis sai oli ta juba "halvaks läinud"...kohutavalt halvasti näitlevate näitlejate rongkäik. Reese Whiterspoon vahepeal nagu saaks aru mis ta tegema pea ja siis jälle sinna otsa kohutavalt vilets lõik. Vaene "keefir" oli tollal vist vaid oma kuulsa isa poeg ja ei midagi rohkemat. Tema oli see kõikse hullem. Politseinikud-detektiivisd olid nagu kaks idiooti, kuid sisu järgi oleksid pidanud olema arukad mehed. Eriti piinlik oli kahe peategelase pikk stseen autos koos nutu ..monoloogide ja karjumistega. Piinlik hakkas. Hoia eemale. Kui keegi kirjeldab seda kui oma teadaoleva elu parimat sõltumata filmikunsti šedöövrit siis ...ole selle inimese suhtes ettevaatlik.

Armored (2009)













Üks tuttav mul, kellel Ott nimeks veab raha..see on film mis talle kindlasti ei meeldi. Film mille puhul Ott hakkab nihelema ja ütleb ,et see ei ole loogiline, see ei ole samuti võimalik ja lahkuks poole seansi pealt.
Mehed kes veavad raha otsustavad oma lasti endale jätta. No ja muidugi ei läe asjad nii nagu plaanitud..No tegelt üldse ei lähe nii. Labaselt meeldiv meelelahutus koos uue põlvkonna B-näitlejate jõuguga (Reno, Dillon, Fishburne). Film mis peaks varsti tõusma Säästumarketi dvd riiuli hitiks.

Ruang rak noi nid mahasan (2003)
















Aeg ajalt on tore ajule puhkust anda rahuliku aasia filmiga. Tai rez. tehtud Kaurimäki lugudele sarnase tempoga lugu. Rahulik minek..aega on küll.
Film, kus saab vahepeal rahulikult omi mõtteid mõelda. Ainult aegajalt tunneb ära et näe rez. on neil käskinud nii teha vahepal. Muidu oleks nagu sattunud kõrvaltvaatajana tuppa.
Lisaks lollid üle keeratud episoodilised kantpead..

Saturday, January 9, 2010

Invictus (2009)


















Kuidas Mandela otsustas Rugbyga mustad ja valged kokku liita. Clint Eastwoodi lugu (nagu vanameistri puhul ikka kas meeldib või ei meeldi üldse..Oscareid ajab ta taga niikui nii). Co-producer Morgan Freeman Mandelana on kahtlemata tubli ja ka Matt Damon veab ilusti välja. Clint Eastwood ei tea aga kahjuks mitte kui midagi rugbyst ja seda on ka tunda. Mõni rugby friik võib olla üsna vihane. Väljakul toimuvat näidatakse imeliku nurga alt ja ebaolulisi detaile. Šanri puhul on katlemata tegu spordi looga (classic pisara kiskuja), kuhu siis juurde poogitud Mandela isiksus ja lugu.
Mandelast.... loos on ta liiga hea, liiga osav, kõik on hämmingus kuidas 30 aastat puuris hoitud mees või olla nii andestatav. Mandela kuulsat mitmenaise pidamis lusti ja perehülgamisest eriti ei räägita ja välditakse. Igal juhul mina seda lugu mis näidati ei uskunud..Mandela ei ole mitte selline pühak. Kõige koledam selle juures on see, et võiks ju mõelda et..hei see on ju film! Filmis fiktsioon lubatud. Kuid kahjuks Eastwoodi ja ameerika puhul seda lubada ei saa..loll neeger käib kinos ja usub peale seda kindlalt et kõik oligi nii. Mandela oli pühak.

The Fountain (2006)


















Jälle film milest ma aru ei saanud..või oleks pidanud tähelepanelikum olema? Nu ei pea. Iga normaalne raamat, film, teatrietendus..peab olema arusaadav ka ilma "sügavalt kaevamiseta". Nitlejad mängisid ja sobisid teineteisega kenasti..kuid miks peab junnima. Film mille nimeks "palju imelikul otstarbel raisatud raha"

The Graduate (1967)




















Äss raisk! Dustin Hoffman on vist terve elu geenius olnud. Milles see siis väljendub?..reaktsioonid eelkõige. Need on nagu stabiilsed ja siis tuleb temalt järsku midagi nii lahedat lihtsa mhmhmm ütlemisel et see tekib külmavärin. Film ise on super ..60ndates. tehtud 60ndate. värviline lugu. Ma võin Hoffmani kiita palju tahan , kuid selle filmi tegelik staar on Ann Bancroft, kes täiesti ajastu vastaselt teeb midagi hoopis erinevat. Igakord kui tema ilmub stseeni on teda kõik kohad täis.
Hea kooslus, võimas töö.
p.s. kellele vaja siis lisaks on sealt filmist pärit ja hiljem tüütuseks leierdatud Simon-Garfunkeli hitid..Mr. Robinson, Silence..etc. üks filmiajaloo kuulsamaid soundtracke.

Friday, January 8, 2010

The Invention of Lying (2009)
















Maailm kus sajandeid vaid tõtt räägitud ja ausalt välja öeldud seda mida mõtleme. Juba sellest piisas et mind tõsiselt naerma ajada..situatsiooni koomika ja inimesed olid nagu pisut teiselt planeedilt kõik. Ühel päeval peategelane avastab et ta suudab valetada.
Olin ikka pööraselt vaimustuses peale esimest poolt tundi ja mõtlesin juba hirmuga et kaua nad jaksavad seda "kanda"..oli nõrgemaid koht aga pidasid üsna vapralt lõpuni vastu. Fantastiliselt peen Briti huumor koos selle juurde käiva sarkasmi ja irooniaga. Imeline näitlejate punt..kõik on lõbusalt selle lustiga kaasa läinud. Samas kõik ka ohjes hoitud, keegi ei veiderda üle. Üks huvitavamaid filmi leide minu jaoks eelmise aasta pikas listis. Soovitan.

A Prairie Home Companion (2006)















Robert Altman ja meeltu näitlejate list: Streep, Lohan, Tommy Lee Jones, Woody Harrelson, Kevin Klein, John Reilly..jne..jne. meeletu nimekiri. Kuid ka Madridi Reali uhke nimekiri ei tähenda et nad võitmatud oleksid. Lugu Country muusika ja raadio live kontserdi fännidele. Mina pole kahjuks kumbagi. Nii palju nägusid olid nagu nii tihedalt..koos tiheda tekstiga alguses koos et ma ei suutnud hästi jälgida, et kes mida öelda nüüd tahtis. Hiljem tempo rauges ja ka mina sain "ree peale". oli see nüüd Altmani või vanade lavaässade süü..igatahes mis saavutati oli vahetu, loomulik ja siiras atmosfäär inimeste omavahelisel suhtlemisel.
Ei ole midagi halba öelda, see lugu ei olnud mulle.

Thursday, January 7, 2010

Whiteout (2009)




















Daamid ja härrad järjekordne lumefilm. Ja tegevus Lõuna poolusel..uurimisjaamas. Juhuu lugu mulle. Olin valmis solk sisuks..ja seda se ka oli. Kuid egas se mind häirinudki..ääretult sitt casting kõigele muule lisaks. Ja peaosasse saadud uus B filmi staar Kate Beckinsale. Kelle nõrkus on se, et tema ei oska niimoodi olla et ta ilus ei oleks. Ikka on temal seal põhja poolusel kõige ilusam jope ja kõige kohevam karvamüts. Val Kilmer näituseks suudab palju väärikamalt igast sitast läbi jalutada ja sümpaatse mulje ometigi jätta. Viis punkti ometigi ja seda suuresti tänu lumele ja uurimusjaamale..

Noises Off (1992)




















See film on mu lapsepõlv ja puberteedi helgeim pool kokku. Labase lavalise jandi filmi versioon. Michael Caine..wow. (ses oli nüüd ka natuke sarkasmi). Muide iroonia on see, et see vist oli suure Priit Pedajase Draamateatri debüüt lavastus. No kus veel tulevad eelarvamused teatri kohta, kui mitte sellest filmist. Kus kõik joovad ja kepivad omavahel. Enne etendust..pärast ja ka etenduse ajal. Teater on tore..aga mitte kahjuks-õnneks nii romantiline koht. Palju töisem tegelikult.

Tuesday, January 5, 2010

Marine 2 (2009)

























Uhh vat see oli juba midagi. Oli aeg aju puhata. Esimene oli juba väga kole. kuid ma pean neid kiitma peaosaline oli parem valitud..ikka mõmmi ..suur kole kandiline mees..kaks numbrit väiksemas T-shirtis. Kuid omas eelmise mehega võrreldes siiski näitleja annet vastu kumamas silmade taga. Esimene pool oli tore..pärast seda oli ette teada kuis see asi edasi areneb ja kes sureb pahadest kõige koledamasse surma. Rez. meeldis vesi. Nu gal juhul sai peategelane basseinis kolm korda riietega ujuda ja coolilt vaikselt pinnale ilmuda. Kiskuda ta ei osanud..oli küll vastaseks talle ette aetud kohalike osavaid kilisid kes hüppasid ise ja väänlesid kõik meie mõmmi eest ära..aga kasu sest polnud. kujutage ette Marko Matveret kahe kiliga korraga kaklemas..millegipärast mul selline võrdlus vahepeal tekkis. Päris õudne ..mis?
Nu kukerpalli teeb ära muru peal aga ei suurt rohkemat.

La battaglia di Algeri (1966)
















Nagu teada oli üle sajandi Alzeeria prantslaste koloniaal maa. Nu ja ühel päeval hakkasid mudakoonus vabadust ihkama 60ndate. prantslaste kuurordis. Ja lollil matsirahval ei lähe palju vaja kui kõik korraga arvavad et vabadus on ilmatu tore asi ja selle eest peaks ka võitlema. Film ise üles võetud dokumentalistlikus vormis ja enamus jaolt tundmatute näitlejate abiga. Ratsutades samas 60ndate uue laine harjal.
Kui Alkaiida poisid arvavad et boksiringi tulles jalaga munadesse virutamine on midagi originaalselt, siis tegu vana ikka vana hea terrorismiga. Kus saadad eide korviga kohvikusse plahvatama. Film oli hea. Geniaalselt tehtud, ilusti ülesse võetud, intrigeeriv-mõtlema-võrdusi tooma panev. Lugu lõppes Alzeeria iseseisvumisega , ei tea millega lõppeb täna maailmas toimuv komejant võimu ja mammona nimel.

Monday, January 4, 2010

The Iron Giant (1999)















Kvaliteet. Karakterid elus ja reaalsed. Pilt loomulik ja emotsionaalne. Kõik tegelased teevad midagi. Isegi kui nad tagaplaanil askeldavad. Läbimõeldud ja geniaalselt tehtud. Ei ole siukest arvuti mekki juures sel lool. Sisu on pisut naiivne, kuid see pole kvaliteedist küll tagasi hoidnud. Hea töö.

Planet 51 (2009)



















Fiasko. Multika tehniline keel meestel selge. Seda teame me ammu. Kõik oleks küll nagu pisut plastmassist. Kui sisuga pihta paneme saame Walle-E. Seekord mitte. Ufode planeet. Vahet pole ameerika..inimesed lõbusad..uksed neljakandilise asemel ümaramad..aga ikka Coca-cola..whitehouse ...nu ameerika. Odav ja vihale ajav sisu.
Ja ega oodatud kassat siit poistele multikastuudiost kindlasti ei tule. Veelkord..multikas ja lasteetendus ei tähenda allahindust. Sellest saab kohe aru.

Saturday, January 2, 2010

Avatar (2009)




















James Cameron oskab. Ta võib ükskõik millist sitta kokku kirjutada ikka oskab ta sellest teha kassahiti. Käisin kinos..3d meen. Kas seda vaja oli..krt seda teab. 3d võimalusi ei oldud sugugi halvasti kasutatud. Aga ikka tahaks viriseda ja öelda et uhke vidin on küll, aga ega te sittagi sellega peale hakata küll ei oska. Fantsastiline casting loole. Väike laps saab ka aru kes hea, kes mitte. Uhke asi. Kui hiljem meelde tuleb, miskit veel , siis lisan selle siia.