Wednesday, February 13, 2013

The Hobbit: An Unexpected Journey (2012)



http://www.imdb.com/title/tt0903624/?ref_=sr_1

Täiesti müstiline mis on saanud ühe klassikalise koleda kaane ja kujundusega raamatust. Noortel kes raamatut lugeda ei viitsi oli hea ja mugav libiseda "Sõrmuste isanda" saagast üle ja paar aastat hiljem kinno maha istuda ja sama asja edasi vaadata. Saab vahepeal sõnumeid lugeda ja eriti miskit vahepeal küll tegevuses kaotada pole. Nagu "Vaprad ja ilusad" ikka sama stuudio, muusika ja tegelased.
Vaated ja maastikud on ju silmamatvalt ilusad..aga kui sa oled korra juba Nuustakul käinud, siis teist korda nagu ei viitsiks sinna minna.
Bagginsil on korralik maja ja aed. Sahver täis toitu, siis aga sodib tüütu võlur ta uksele miski märgi ja muidu hubane kodu vajub täis lällavaid ja pudistavaid, sahvrit tühjaks õgiv kamp päkapikke.
Peremees on isegi viisakas ja vaoshoitud selle kaose suhtes..Pettusega meelitatakse õnnetu väike mees endaga kaasa. Edasi läheb juba nii nagu alati..trollid..orkid..suuremad orkid. Kõik see on ju vägev ja fantaasia rikas..kuid kui oled juba Nuustakul korra käinud ei eruta sind see enam nagu esimesel korral.
Pani mõtlema et kui Sõrmuste isand oleks kinno jõudnud aastal 2013..kas see ikka menuk oleks olnud nagu ta oli?
Kuidas neil õnnestus kääbiku raamatust kolm filmi välja ..jobutada. Siin looski oli lõigata rohkem kui veel. Muusika..uskumatu aga seda vist sai sõrmuste ajal nii palju toodetud et jätkuks veel paariks triloogiaks. Ka see on sama temaatika ja meloodia.
Juurde veel 3D soga..olin valmis klikkima et lunastada endale 3D pilet kinos..kui viimasel hetkel tuli mõistus tagasi koju ja hea oli..läksin hoopis suusatama see päev.
Vaatan mõnuga oma 2d lamedust edasi ja proovin ignoreerida 3D'd ka edaspidi nagu Facebooki sõgedust.
Gandalfi põhi repliik..:" Run!!!"
Kui teine tuleb vaatan ka selle ära..hea turvaline toode nagu naturaalse vahukoorega vastlakukkel.







No comments:

Post a Comment