Monday, February 11, 2013

Seenelkäik (2012)



http://www.imdb.com/title/tt2239512/?ref_=fn_al_tt_1

Viivi!!
Eesti film. Kas eesti filmil on praegu hea aeg..vist küll. Ma ei räägi kvaliteedist ja šedöövrite rohkusest ..pigem võimalustest et tehakse ja toodetakse neid taas. Järgmine aasta saab olema eriti lõbus sest suurim sponsor riik andis oma tellimuse sisse. Need ajad 90'ndatest on vist möödas kui filmi vaadati eemal kui katku haiget nähtust ja hoiti eemale..ja elujõus tegijad nagu Simm ja Urbla pidid tõdema et tänavu vist ikka eestis ühtegi mängufilmi ei tehtagi.
Aadu läheb prouaga metsa..poliitik ei suuda ennast ka metsas lõdvaks lasta..iniseb ja näpib ikka ja jälle oma telefoni.
Mulle meeldis väga see puude vahel uitav kaamera ja nüri dialoog. Raivo Tamm ja Elina Reinold keda terve ekraan täis oli. Lust mis paistis näitlejate olekust..kujutan ette seda lõbu selle loo tegemisel. Siiani meenutan helgusega "Tule minuga lendama" proove draamateatri väikses saalis. Muhe mees.
Stilistiliselt on kõik üle keeratud...Ulfsaki ja Saaremäe karakterid üle väänatud tegijate käsul. Ulfsak on geenius ..ta tuleb sellest pisut sandist olukorrast auga välja..Saaremäe mitte hästi.
Ega ma ei saanud hästi aru , et mis asja nad seal metsamajas õieti ajasid-toimetasid. Toompere Jun. oli meeldivalt asine ja asjalik.
Moraaliga lugu mis sugune..et üks kuradi Aadu Kana jääb kõigele vaatamata siiski Aadu Kanaks.
Mis siin ohkida..tore eesti film. Raagi Pariisi glamuur on kui peoga pühitud nüüd meelest läinud.




No comments:

Post a Comment