Friday, February 11, 2011

Educating Rita (1983)




Michael Cainega jätkame.. Seekord joodik ülikooli tuudor, kellel koolitada 27 aastane juuksur. Sellisena serveerituna ei näe see ka minul teab mis mõnus ettevõtmine , Cainele aga hakkab ta standard tudengitest erinev tahumata naisterahvas meeldima. Ja ei meeldi üldse kui filmi lõpupoole hakkab tahumatu Rita meenutama..neid samu tüütuid õpilasi keda lektoril on juba sadu olemas.
Cainel õnnestub joodikut mängida nii nagu ta teaks neid asju suurepäraselt...ja ju ta ka teab. Purjus lektor on kole..lõbus on ta 2 minuit..pärast seda muutub ju tüütuks juba.
Suht teatrlaane lugu ja selle tõttu ka andestatav mõned klassiklaised teatri vääratused.. nagu see et 28 aastase Rita rolli on võetud 40'le liginev naisterahvas. Eesti näitena oli selleks 40 aastane Kersti Kreismann Draamateatris. Mulle teatraalsed lood meeldivad. Neis ikka püütakse meile kui vaatajale miskit selgeks teha ja rez. pingutab pisut et oma teosega meile miskit öelda. Me ei pea seda üldse arvestama ega jälgima..kuid see annab hea pinnase oma toredate mõttete tekkimisele.



No comments:

Post a Comment