Thursday, February 10, 2011

The Abyss (1989)



Aasta oli 1989 kui Cameron selle looga paugutas. See mees on käinud pikkade uhkete sammudega..toonud välja hirmkalleid projekte ja peaaegu igakord ka õnnestunud.
Abyssis annab ta vihje mida järgmise kahe aastakümne jooksul oodata on. Veega möllati kõvasti, uppumise vastikust näidati mitmelgi korral..seda kõike nägime uuesti suures plaanis ja Titanicus..veidrad magentalt hõõguvad limukad koos oma sädelevate tundlatega sobiksid hästi ka Avatari.
Kui lugu oli 1.20 käinud olin ma nähtuga rohkem veel kui rahul..mõnus rauakõmonaga veeall pusimine..mis meenutas heas mõttes esimest "Alieni" lugu..kuid siis vaatasin ehmatusega et rohkem kui pool filmist veel vaatamata..hakkasin juba hirmu tundma.
Cameroni miinus see et filmib kokku meeletul hulgal efekset materjali ja ei raatsi mitte miskit kahjuks välja lõigata. 20-30 mintti kääridega tööd oleks paljuski asju paremaks teinud. Vaat kus diletant siin..õpetab Cameroni.
Michael Bien nägi uhke välja oma vuntside ja SEAL nokamütsiga. Ed Harris oli tõsiselt heas vormis.
Samuti ei suutnud Cameron kuidagi lugu lõpetada..lõppe muudkui sadas üksteise otsa..sama efekt mis "Ai" lool..nagu autor ei suudaks valida millist lõppu ta eelistab ja ta lisab kõik need järjest üksteise otsa. Kui minu otsustada oleks..oleks pidanud ufod selle Vietnami külasid põletava maailma siiski veega üle uputada..oleks tulnud parem.
Mis häiris veel oli see..et Cameron asus argise loo jätkuna missioonile ...ja meile moraali lugema. Maailmas sõdasid palju ja kakleme liiga palju..nõus ..aga ma pole nii naiivne et näpuga hoiatavalt vehkiv ufo mind veenaks venelast embama.
Lugu oli võimas ja efektne..Cameron on tegija.

No comments:

Post a Comment