Tuesday, August 31, 2010

Independence Day (1996)




Ameeriklastel on tabu teemad mille üle nalja ei visata ja mille nimel ollakse valmis alustama invasiooni ükskõik millisesse maailma riiki.
Don't fuck with... iseseisvus päev, kapitoolium, president, valge maja. Iseenesest ei ole ju palju palutud. Siin loos olid aga need kõik ritta laotud ja ufo raisad ei tundnud mingit austust maailma sümbolite vastu.
Joodikust väetise külvajast saab kangelane..presidendiks on valitud selline mees keda ihkab iga ameeriklane omale saada enda tölli asemele ja persident isiklikult läeb vaenlaslele vastu hambaid andma (venemaal muide selline mees peaministri ametis olemas).
Hoolega oli jälgitud loo tegemisel et rassiliselt, usuliselt..kõik oleksid võrdsed. Ufot uudistava musta kõrvale võis alati oodata valget või hiinlast. Taheti ikka ju kõigile meeldida. Need oli nagu "Elu sõna" brosüüri peakunstniku koostatud plaanid.
Film ei olnud ju halb..efektne ja põnev. Tehniliselt omast ajast üksjagu ees. Vaat et isegi pisut tee rajaja. Kuid ometigi on põhjust peale sellise filmi vaatamist olla õnnelik et sa oled sündinud euroopas ja "Iseseisvus päeva" nutu kohtade peal mõnusalt muiata.

No comments:

Post a Comment