Tuesday, January 8, 2013

End of Watch (2012)



http://www.imdb.com/title/tt1855199/

On tehtud küll ja veel lugusid headest ja pahadest võmmidest mokumentari stiilis, kuid alati on ruumi veel ühele kvaliteetsele.
Kaks tippvormis olevat politseinikut kruisivad oma LA slumm linna vahel ja naudivad salamisi adrenaliini mis nad oma tööst saavad. Kui te olete GTA'd mänginud või mänguga tuttav..siis just see ta on. Iga auto mille kinni pead võib olla varustatud kuldse ak47'ga. Näritakse teineteisel päid otsa ja soritakse naaber gängi soolikates. Inimkonna põhjakiht. Miks peaks üldse keegi tahtma sellises hulluses vabatahtlikult korda luua..las upuvad ise oma sita sees. Päästa pole niikuinii mitte midagi.
Peategelased Gyllenhaal ja Penal on omavahel täiesti fenomenaalne klapp. Sellist vabat suhtlemist-reaktsioone ei näe just tihti.
Välja oleks võinud jätta jutud ja mängud kaameraga, et pidi meile aegajalt ikka näitama et mehed ise kaameratega mängivad ja neil seda ära panna kogu aeg sunnitakse. See element ei hakanudki tööle ..või siis töötas ebaloogiliselt. Ka ilma selleta oli jälgida juba põnev. Pinevus oligi vaata et loo märksõna. Kogu aeg oli pilt elektrit täis ega raatsinud silmi kordagi kõrvale pöörata. Isegi siis kui mehed rahulikult autoga mööda linna rollisid ja omavahel lobisesid, ikka ei kadunud ka siis see ärevus kuhugi.
Parem kui ma arvasin.






1 comment: